ONU: Nouă țări cer o reuniune cu privire la drepturile omului în Coreea de Nord

ONU: Nouă țări cer o reuniune cu privire la drepturile omului în Coreea de Nord
scris 2 dec 2017

SUA, Marea Britanie, Franța și alte șase țări au cerut, vineri, o reuniune a Consiliului de Securitate pe tema drepturilor omului în Coreea de Nord, au anunțat surse diplomatice, citate de AFP.

Această reuniune ar putea avea loc la 11 decembrie și ar fi a patra discuție anuală după 2014 în cadrul Consiliului pe tema drepturilor omului din Coreea de Nord.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Celelalte șase țări care au cerut această reuniune sunt Italia, Japonia, Senegal, Suedia, Ucraina și Uruguay, scrie News.ro.

SUA avertizează Coreea de Nord că ar fi \ CITEȘTE ȘI SUA avertizează Coreea de Nord că ar fi "complet distrusă" dacă ar izbucni războiul

La fel ca în anii precedenți, China, susținătoare a Coreei de Nord, va încerca să se opună acestui demers, argumentând că problema trebuie discutată de Consiliul Drepturilor Omului al ONU de la Geneva.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite ar urma să adopte în luna decembrie o rezoluție prin care condamnă Coreea de Nord pentru încălcarea drepturilor omului și continuarea programelor costisitoare de înarmare, în contextul în care 70 la sută din populație se confruntă cu probleme alimentare.

Împotriva Coreei de Nord există opt serii de sancțiuni, de fiecare dată mai severe, și care îi afectează economia.

viewscnt
Afla mai multe despre
onu
coreea de nord