Cine este Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1 conform exit-poll

Cine este Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1 conform exit-poll
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2016

Stabilită de 20 de ani în România, Clotilde Armand (43 ani) este inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology și Ecole Centrale din Paris și director general al grupului de firme Egis în România. Cu peste 18 ani de experiență în management și consulting pentru giganți industriali din Europa și America de Nord, Armand a deținut anterior poziții manageriale importante în companii de top, precum KPMG, Airbus Industries sau GDF Suez.

Clotilde Armand este născută în Franța, dar a devenit și cetățean roman în anul 2015. Ea este căsătorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, au împreună 4 copii și este stabilită în România din 1999.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

"Atuurile lui Clotilde Armand, stabilită de 20 de ani în România, sunt pregătirea academică, experiența managerială cu gestionarea unor vaste echipe și a unor bugete de miliarde de euro, toate grevate pe atașamentul său față de adevăratele valori ale României, de care s-a simțit atrasă instantaneu încă de la prima vizită, în 1996", arăta USB la lansarea candidaturii pentru primăria Sectorului 1.

Un miliardar din Emirate a plătit 4,9 milioane de dolari pentru a avea cifra 1 pe plăcuța de înmatriculare a mașinii CITEȘTE ȘI Un miliardar din Emirate a plătit 4,9 milioane de dolari pentru a avea cifra 1 pe plăcuța de înmatriculare a mașinii

Armand a arătat că îl cunoaște pe Nicușor Dan de 20 de ani și s-a alăturat USB având convingerea că "echipa USB poate face o treabă infinit mai bună la Primăria Sectorului 1 decât politicieni fără consistență și personalitate".

"Eu sunt manager și mă indignează proasta administrare care iți sare în ochi când ai de-a face cu autoritățile publice. Am condus organizații de 2000 de oameni pe care le-am eficientizat, am gestionat bugete de 1 miliard de euro, astăzi sunt director general al unui grup de firme de servicii de inginerie/proiectare cu 200 de ingineri. Firma mergea prost când am preluat-o in 2013, astăzi ne-am redresat. Sunt însă gata să renunț la job-ul meu de director general, la salariul consistent pe care îl am în acest moment, pentru a lua parte la proiectul de administrare profesionistă și cinstită a Bucureștiului în echipa Uniunii Salvați Bucureștiul", arată Clotilde Armand pe propriul site.

Potrivit datelor centralizate de IRES până la ora 21, Clotilde Armand a câștigat Primăria Sectorului 1, cu 32,5% din voturi.

Ea a declarat, duminică, după aflarea exit-poll-urilor, că nu știe dacă a câștigat alegerile, însă consideră că Uniunea a pierdut din cauza "unora dintre televiziuni", care nu au popularizat formațiunea sa și că "nu este normal" ca în ziua votului oamenii să nu știe despre USB, potrivit News.ro.

"Am fost în aproape jumătate din secțiile de vot. Erau goale. Nu e bine ceea ce s-a întâmplat. Sunt foarte supărată. Televiziunile nu ne-au dat pe noi. Oamenii nu au știut ce s-a întâmplat de fapt", a spus candidatul USB.

Atenție cum votați! În ultimii 10 ani, peste 200 de aleși locali au fost condamnați pentru fapte de corupție CITEȘTE ȘI Atenție cum votați! În ultimii 10 ani, peste 200 de aleși locali au fost condamnați pentru fapte de corupție

Clotilde Armand a adăugat că "nu e în regulă" ca cetățenii să nu știe, în ziua votului, că există un nou partid înființat "care nu e făcut din politicieni", astfel încât aceștia să voteze în cunoștiință de cauză. Candidatul USB a precizat că, făcând turul secțiilor de votare, le spune oamenilor că este de la USB, iar aceștia "întrebau ce este USB".

"Dacă am câștigat, voi fi foarte onorată. Dezamagită că am câștigat cu o participare mică la vot. Dacă am câștigat, va trebui să muncim foarte mult", a spus candidatul USB.

Programul electoral al lui Clotilde Armand vizează: transparența contractelor și plăților, fluidizarea birocrației și demararea unei relații corecte și principiale între cetățean și instituțiile statului, protecție socială pentru cei care au cu adevărat nevoie, implicarea municipalității în îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea și educarea copiilor, accent pe competență, respectarea legilor, eforturi reale ale administrației prin care cetățeanul să se simtă respectat și nu în ultimul rând, folosirea cu responsabilitate a bugetului public.

viewscnt
Afla mai multe despre
clotilde armand
profil
primar