Ciolacu, din nou la atac: Sunt în jur de 320 de mari companii în România; ele plătesc cam 0,8% impozit pe profit. E prea puțin!

Ciolacu, din nou la atac: Sunt în jur de 320 de mari companii în România; ele plătesc cam 0,8% impozit pe profit. E prea puțin!

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2022

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit, mai puțin decât plătesc microîntreprinderile.

"Sunt în jur de 320 de mari companii cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro în România. Se plătește în medie cam 0,8% impozit pe profit de către aceste companii, cu alte cuvinte se plătește mai puțin decât la microîntreprinderi, microîntreprinderile plătind 1%. Noi am venit și am prezentat că în acest moment în România este impozitată mult prea mult munca și trebuie să găsim un echilibru și cu impozitarea capitalului. (...)

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Cu alte cuvinte, de 30 de ani, povara impozitelor și grosul impozitelor au rămas prin impozitarea muncii, pe cei cu venituri mici și mijlocii, și trebuie găsit într-un fel un echilibru. Asta nu exclude reorganizarea ANAF, a Vămii, digitalizarea, lucruri care se vor face în perioada următoare într-un mod mai alert, pentru că se impune acest lucru. (...) Filosofia a fost, e impozitarea capitalului, și nu a muncii", a spus Ciolacu, arată Agerpres.

El a adăugat că un impozit pe profit de 0,8% la marile companii e prea puțin.

"Pentru prima oară, aceste sume vor avea și o destinație, merg la educație și sănătate. Vom vedea în coaliție cum avem discuția, dacă se continuă această discuție sau găsim alte variante. Rămân consecvent și cred că ar fi fost corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a capitalului. Ar fi fost vorba să intre în vigoare cu 1 ianuarie, anul viitor", a menționat liderul social-democraților.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple

Ciolacu a afirmat că sunt făcute mai multe simulări, iar în urma noii abordări pe impozitare, ar veni în plus la buget aproape 2 miliarde de euro anual, bani care s-ar duce la sănătate și educație.

Acesta a mai spus că Ministerul de Finanțe trebuie să găsească alte surse pentru a acoperi deducerile care sunt acordate persoanelor cu venituri mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
taxe