Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut de DNA

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut de DNA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2016

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut, marți seară, pentru 24 de ore, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Cluj, pentru luare de mită în formă continuată. Cherecheș urmează să fie prezentat, miercuri, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora, în cursul anului 2014, Cherecheș i-a propus unei persoane (denunțător în cauză) să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

În continuare, Cătălin Cherecheș i-a promis persoanei respective sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului, mai spun procurorii.

Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheș ar fi pretins și primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

"De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheș Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială", se mai arată în comunicatul DNA.

Parlamentul sfidează Curtea Constituțională: Companiile nu pot concedia liderii de sindicat CITEȘTE ȘI Parlamentul sfidează Curtea Constituțională: Companiile nu pot concedia liderii de sindicat

La 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-ar fi solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului, precizează procurorii.

"În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În același context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei", se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii precizează că inculpatului Cherecheș Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

viewscnt
Afla mai multe despre
baia mare
catalin chereches
dna