Regizorul Michael Moore a lansat site-ul ”TrumpiLeaks” pentru a încuraja informatorii să comunice despre Donald Trump

Regizorul Michael Moore a lansat site-ul ”TrumpiLeaks” pentru a încuraja informatorii să comunice despre Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2017

Regizorul și activistul liberal Michael Moore a lansat, marți, un site intitulat ”TrumpiLeaks”, care le permite informatorilor să facă publice în siguranță informații despre președintele american Donald Trump și despre administrația sa, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Americanii patrioți din guvern, poliție sau sectorul privat care au cunoștințe despre infracțiuni, încălcări a încrederii publicului și abateri comise de Donald Trump și asociații săi sunt necesari pentru a informa în numele protejării împotriva tiraniei a Statelor Unite ale Americii”, a scris Michael Moore într-o scrisoare deschisă publicată de Huffington Post.

”Știu că este riscant. Știam că am putea avea probleme. Însă, miza este prea mare pentru a nu ne asuma riscul”, a adăugat regizorul.

VIDEO&FOTO După seria Batman, Samsung lansează Galaxy S8 Pirates of the Caribbean edition CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO După seria Batman, Samsung lansează Galaxy S8 Pirates of the Caribbean edition

Michael Moore a mai spus că, deși nicio comunicare digitală nu este 100% sigură, el și echipa sa au folosit cea mai sigură tehnologie posibilă pentru a le proteja anonimitatea informatorilor, scrie News.ro.

Lansarea site-ului TrumpiLeaks a fost anunțată la o zi după ce Departamentul american de Justiție a anunțat că a inculpat un contractor federal cu autorizație de securitate, în vârstă de 25 de ani, după ce acesta ar fi făcut publice informații secrete unei publicații online. Informațiile ar face referire la un atac informatic rus asupra unei companii care a furnizat software pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Site-ul TrumpiLeaks este un portal pe site-ul personal al regizorului Michael Moore. Scrisoarea deschisă a fost publicată și pe pagina principală a site-ului regizorului.

Câteva dintre instituțiile media americane, între care se numără Washington Post, Huffington Post, The New York Times și ProPublica, permit publicului să le trimită informații jurnaliștilor prin intermediul site-urilor lor.

Născut pe 23 aprilie 1954, regizorul Michael Moore, cineast american cu simpatii de stânga, a devenit cunoscut datorită documentarului ”Roger and Me”, din anul 1989, despre orașul său natal, Flint, din statul Michigan, și datorită documentarului "Bowling for Columbine", din 2002, pentru care a fost premiat cu Oscar.

Printre celelalte documentare celebre ale sale se numără producții precum ”Fahrenheit 9/11” (2004), care a prezentat dintr-o perspectivă critică administrația președintelui american George W. Bush și războaiele din Irak și Afganistan, ”Capitalism: A Love Story” (2009) și ”Where To Invade Next” (2015).

În decembrie 2016, regizorul a lansat ”Michael Moore in Trumpland”, film ce are la bază un spectacol de tip one-man show, ”October Surprise”, pe care Michael Moore l-a susținut în Ohio.

În prezent, regizorul lucrează la documentarul “Fahrenheit 11/9”, titlu ce face referire la ziua în care Donald Trump a fost declarat președinte al Statelor Unite ale Americii (9 noiembrie).

viewscnt
Afla mai multe despre
michael moore
trumpileaks
donald trump