Uber a concediat peste 20 de angajați în SUA, într-o investigație de hărțuire sexuală

Uber a concediat peste 20 de angajați în SUA, într-o investigație de hărțuire sexuală
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2017

Uber Technologies a concediat peste 20 de angajați în Statele Unite și a anunțat marți că va îmbunătăți trainingul personalului de conducere, în urma unei investigații efectuate de o firmă de avocată legată de acuzații de hărțuire sexuală și discriminare, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Concedierile au avut loc în urma unui raport realizat de firma de avocatură Perkins Coie, angajată de Uber pentru a analiza acuzațiile de hărțuire sexuală, discriminare, comportament abuziv și alte probleme, scrie News.ro.

Firma de avocatură a lucrat în paralel cu o investigație mai largă efectuată de fostul procuror general al SUA Eric Holder, referitoare la cultura și practicile de afaceri din companie.

Perkins Coie a investigat reclamațile a 215 de angajați care datează încă din 2012, luând măsuri în 58 de cazuri și nicio măsură în privința altor 100. Alte investigații sunt în curs.

Angajați ai firmelor reclamate, rude ale șefilor din asigurări și juriști cu specializări în reglementarea cazanelor, selectați să rezolve conflictele RCA. ASF: totul decurge legal, rapid și fără plângeri CITEȘTE ȘI Angajați ai firmelor reclamate, rude ale șefilor din asigurări și juriști cu specializări în reglementarea cazanelor, selectați să rezolve conflictele RCA. ASF: totul decurge legal, rapid și fără plângeri

Dintre cele 215 plângeri, 54 au fost legate de discriminare, 47 de hărțuire sexuală, 45 de comportament neprofesionist, 33 de comportament abuziv și 36 de alte tipuri de practici.

Majoritatea plângerilor au venit din partea unor angajați de la sediul central al Uber din San Francisco.

Uber, evaluată la ultima rundă de finanțare privată la 68 de miliarde de dolari, a comunicat marți angajaților că va extinde divizia pentru relații cu angajații, pentru a investiga mai bine reclamațiile acestora și că va îmbunătăți semnificativ trainingul oferit managerilor, având în vedere că majoritatea acestora ocupă funcții de conducere pentru prima oarp, a declarat o persoană apropiată situației.

Compania a anunțat luni că a angajat un profesor de business de la Harvard, Frances Frei, pentru pregătirea directorilor.

Totodată, Bozoma Saint John, care a fost implicată în unele lansări de produse ale Apple, a fost numită director de brand la Uber.

Compania va oferi angajaților și un serviciu confidențial pentru raportarea problemelor și a implementat un sistem pentru înregistrarea și urmărirea plângerilor.

Concedierile au avut loc după o serie de evenimente din acest an care au ridicat semne de întrebare legate de modelul de afaceri și de conducere al Uber.

În februarie, un fost inginer al Uber, Susan Fowler, a afirmat într-o postare pe blog că directorii și reprezentanții resurselor umane nu au luat măsuri împotriva directorului său, după ce l-a reclamat pentru avansuri sexuale.

În plus, Uber a fost prinsă că se folosește de tehnologie pentru a evita controlul autorităților de reglementare, o înregistrare video a arătat cum directorul general Travis Kalanick țipă la un șofer al companiei, iar compania este implicată în mai multe țări în procese legate de serviciul de comandare online a călătoriilor.

Uber mai este implicată într-un proces cu divizia de vehicule autonome a grupului Alphabet, Waymo, care o  acuză de furtul unor secrete comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
hartuire sexuala