Românii cheltuie cel mai puțin cu mesele în oraș în rândul cetățenilor UE, banii alocați pentru ieșirile la restaurant și servicii de catering reprezentând sub 2% din bugetul gospodăriilor, potrivit Eurostat.
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
Astfel, în 2018, românii au cheltuit aproximativ 2,36 miliarde de euro pe servicii de alimentație (furnizate de restaurante, cafenele, baruri, cantine etc.), echivalent cu 1,9% din totalul cheltuielilor de consum înregistrate la nivelul unei gospodării, comparativ cu o medie de 7% în UE.
Ponderea cheltuielilor cu serviciile de alimentație în România a scăzut de la 2,9% în 2008, cel mai mare declin la nivelul UE.
Gospodăriile irlandeze alocă cei mai mulți bani pe serviciile de alimentație (14,4% din totalul cheltuielilor de consum în 2018), urmate de gospodăriile din Spania (10% din total) și Malta (12,6% din total).
La polul opus, gospodăriile din România alocă cei mai puțini bani, urmate de gospodăriile din Polonia (3% din totalul cheltuielilor), Lituania (3,4% din total) și Germania (4,3% din total).
Banii alocați de gospodăriile din Bulgaria pe servicii de catering reprezintă 4,5% din totalul cheltuielilor de consum, în timp ce în Ungaria ponderea ajunge la 7,6% din total.