Arafat vă explică - unde și cum mai puteți intra de luni

Arafat vă explică - unde și cum mai puteți intra de luni

Inquam Photos / George Calin

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2021

Secretarul de stat Raed Arafat explică faptul că accesul în mall-uri va fi permis, începând de luni, doar în baza certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală. El a explicat că în magazinele esențiale, alimentare și farmacii va fi permis accesul și celor nevaccinați, dar trebuie să meargă în farmacii din afara centrelor comerciale mari.

Toate restricțiile și facilitățile pot fi văzute AICI

Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale va fi permis numai cu certificatul verde, pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. În magazinele esențiale se poate intra fără certificat verde, a spus Arafat, citat de news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

”Dacă nu ai certificat verde, mergi la farmaciile care nu sunt în mall. Dacă nu ai certificat verde, mergi la magazine care nu sunt în mall”, a spus Raed Arafat.

El a precizat că esențiale sunt considerate magazinele care comercializează alimente. ”În rest, în mall-uri se intră cu certificat verde”, a mai spus Arafat.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Secretarul de stat a precizat că, în cazul copiilor sub vârsta vaccinării, aceștia nu pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde decât dacă sunt însoțiți de adulți care sunt vaccinați.

În clădirile publice, oficiale, este obligatorie prezentarea certificatului verde pentru vaccinat sau cel trecut prin boală sau testat, pentru toți cei care nu lucrează în acea clădire. ”Oamenii care vin cu treabă vor trebui să prezinte certificatul”, a spus Arafat, arătând că, în cazul clădurilor private cu peste 50 de persoane, la fel se va prezenta certificatul verde, dovada trecerii prin boală sau cu test.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

În privința angajaților, Raed Arafat a precizat că prevederea nu poate fi făcută prin Hotărâre de Guvern, ci prin modificare legislativă, propunerea legislativă fiind deja trimisă la Parlament. 

viewscnt
Afla mai multe despre
arafat
vaccin