CNADNR a stabilit ruta autostrăzii Pitești-Sibiu, primarii și localnicii sunt nemulțumiți. Vezi traseul

CNADNR a stabilit ruta autostrăzii Pitești-Sibiu, primarii și localnicii sunt nemulțumiți. Vezi traseul
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2015

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a stabilit traseul pe care va fi construită autostrada Pitești-Sibiu, primarii comunelor aflate pe acest traseu fiind însă nemulțumiți de rută, cu argumentul că viitoarea autostradă le încurcă planurile de urbanism din zonă. La rândul lor, localnicii se plâng deja că vor avea parte de multă gălăgie și praf.

Conform proiectului agreat, autostrada Pitești-Sibiu va fi în prelungirea autostrăzii București-Pitești în direcția Curtea de Argeș, și de aici mai departe spre localitățile Racovița, Boița și Veștem, de unde pornește drumul Sibiu-Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

CNADNR a stabilit ruta autostrăzii Pitești-Sibiu, primarii și localnicii sunt nemulțumiți. Vezi traseul

Proiectul le-a fost prezentat primarilor acestor localități, care consideră însă că varianta nu este benefică, deoarece se suprapune peste Planul Urbanistic și peste puțurile de alimentare cu apă, conform Digi 24.

Nici locuitorii comunelor aflate pe traseu nu sunt mulțumiți, deoarece se tem că vor avea parte de multă gălăgie și praf.

Autostrada Pitești-Sibiu este unul dintre cele mai așteptate proiecte din domeniul construcției de autostrăzi în România.

Profit.ro a anunțat anterior că premierul dacian Cioloș și-a propus ca anul viitor să înceapă lucrările la autostrada Pitești-Sibiu.

Guvernul a anunțat că va cere acordul Comisiei Europene ca avizul de mediu pentru autostrada Pitești-Sibiu să poată fi emis pe tronsoane, nu pentru întregul traseu, cum prevăd normele comunitare, astfel încât lucrările să înceapă până la finalul anului viitor la "capetele" autostrăzii.

La acest moment, distanța între Sibiu și Pitești, de 161 kilometri, este parcursă în special pe drumul național DN 7, timpul minim de parcurs fiind de 2 ore și 30 de minute.

Finalizarea lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu, care necesită o investiție de aproape 1,7 miliarde de euro, este așteptată atât de șoferi, cât și de investitorii de la compania Automobile Dacia, deținută de grupul francez Renault.

În primăvară, aproape 7.000 de membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia au protestat, de altfel, în centrul orașului Mioveni, cerând Guvernului să înceapă lucrările la autostradă.

În luna februarie a acestui an, CNADNR a atribuit asocierii Spea Ingineria Europea - Tecnic Consulting Engineering contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate al acestei autostrăzi, cu o lungime de 120 kilometri, contract în valoare de 29 milioane de lei, cu o durată de 17 luni.

Imediat după licitație, rezultatul a fost însă contestat, ceea ce a blocat proiectul. În final, contractul a fost semnat cu aceeași asociere, dar abia în luna iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
traseu
pitesti
sibiu