Premierul Slovaciei amenință cu boicot în scandalul alimentelor diferite calitativ între centrul și estul Europei: trebuie să ne apărăm, nu putem accepta așa ceva! În acest timp, autoritățile române sunt tăcute

Premierul Slovaciei amenință cu boicot în scandalul alimentelor diferite calitativ între centrul și estul Europei: trebuie să ne apărăm, nu putem accepta așa ceva! În acest timp, autoritățile române sunt tăcute
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2017

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a amenințat miercuri după-amiază că va impune restricții pentru importurile din alte țări europene, în urma scandalului calității alimentelor vândute în țările central și est-europene, printre care se numără și România, care sunt inferioare prin comparație cu alimente similare vândute în țările din vestul Europei, relatează BBC.

”De ce aceeași marcă de fish fingers conține mai mult pește la vecinii din Austria”, s-a întrebat premierul Fico, citat de news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

De asemenea, acesta a precizat că este vorba de o problemă serioasă și va discuta cu omologii din Cehia, Polonia și Ungaria.

Dacă Comisia Europeană nu dispune nicio acțiune împotriva multinaționalelor ce comercializează produse de o calitate inferioară, dar cu același preț, în țările central și est-europene, atunci Fico amenință că va introduce restricții pentru importurile din alte țări ale Uniunii Europene.

EXCLUSIV DOCUMENT Telekom Romania a început să trimită notificări de concediere angajaților. Printre primii, șeful unuia dintre sindicate. UPDATE: Precizările Telekom Romania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Telekom Romania a început să trimită notificări de concediere angajaților. Printre primii, șeful unuia dintre sindicate. UPDATE: Precizările Telekom Romania

”Trebuie să ne apărăm, nu putem să acceptăm așa ceva”, a declarat Fico.

De asemenea, premierul a atras atenția și asupra calității inferioare a balsamului de rufe și a cafelei din Slovacia.

Orice boicot asupra produselor dintr-o altă țară europeană ar reprezenta o violare a regulilor competiției economice din Uniunea Europeană.

Însă, premierul slovac a atras atenția că va fi forțat să acționeze, dacă problema este ignorată în continuare de către reprezentanții Comisiei Europene.

EXCLUSIV Modificările pregătite pentru legea 51% alimente locale, în cazul căreia Comisia Europeană a decis declanșarea infringementului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Modificările pregătite pentru legea 51% alimente locale, în cazul căreia Comisia Europeană a decis declanșarea infringementului

Ca ultimă măsură, acesta ia în considerare o inițiativă cetățenească, care a strâns deja un milion de semnături în Slovacia.

Un oficial european a precizat că va face tot ce îi stă în putere pentru a lupta împotriva alimentelor cu dublu standard din Europa.

La începutul anului, ministrul ceh al Agriculturii s-a plâns că un brand de ice tea are cu 40% mai mult extract de ceai în Germania decât în Cehia.

De asemenea, autoritatea maghiară pentru siguranța alimentelor a descoperit că o pastă tartinabilă de ciocolată are o calitate superioară în Austria.

Jurnaliștii polonezi s-au întrebat dacă este vorba de un ”rasism alimentar” între țările din Europa.

EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii

Deși companiile sunt libere să comercializeze alimente cu ingrediente diferite în țările europene, atât timp cât acestea sunt etichetate corect, ele sunt obligate să demostreze corectitudine față de consumatori în țările UE.

Un purtător de cuvânt al executivului european a explicat că dovezile nu sugerează până în acest moment o încercare sistematică a producătorilor și multinaționalelor de a comercializa produse de calități diferite în țările din Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, Profit.ro a relatat recent, prezentând un document oficial, că România a cerut ajutor la 6 state UE pentru a controla calitatea alimentelor pe care le primește din Occident, dar numai 3 țări i-au răspuns.

După această informație, Ministerul Agriculturii a anunțat că verifică, în Germania, Olanda și Belgia, alimente din Lidl, Kaufland și Mega Image.

Până acum, în primăvară, autoritățile române au descoperit doar un tip de miere importată din Franța, care depășea cu 50% limita normală a unui coeficient enzimatic, transmițând că nu este periculos pentru consum.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovacia
alimente
magazine
retail