Proprietarii de restaurante de pe o insulă greacă, în grevă

Social   
Proprietarii de restaurante de pe o insulă greacă, în grevă

Proprietarii de restaurante de pe insula elenă Paros au intrat în grevă de o zi.

Au protestat astfel împotriva reglementărilor care îi împiedică să folosească o parte a plajei din zona portului, conform AFP.

Urmărește-ne și pe Google News

„Există indignare în rândul profesioniștilor de pe insulă, deoarece de cinci ani, din jurul anului 2018, nu au putut închiria legal frontul costier” din portul principal Parikia, a declarat pentru AFP primarul din Paros, Costas Bizas.

DOCUMENT Hidroelectrica își avertizează clienții printr-o notificare. Facturile pe care le veți primi de luna viitoare la energie de la fiecare furnizor CITEȘTE ȘI DOCUMENT Hidroelectrica își avertizează clienții printr-o notificare. Facturile pe care le veți primi de luna viitoare la energie de la fiecare furnizor

Amenzile pentru ocuparea ilegală a spațiului de plajă s-au mărit de patru ori, a spus Bizas, care susține că astfel au fost afectate restaurantele care depind de sutele de mii de vizitatori care vin anual pe insula Paros, arată Hotnews.

El susține că guvernul a promis să abordeze problema de luni de zile.

„Vara este aici. Există mii de vizitatori care vor să se bucure de masa lor pe frontul costier Parikia și există și alte zone din Paros care au o problemă similară”, a adăugat primarul.

Un proprietar de restaurant, Nicolas Giannoulis, a spus că marea problemă se referă la o alee veche de 30 de ani din zona plajei, unde amplasarea neautorizată de mese și scaune a fost declarată ilegală.

Dominic Fritz: Viitorul guvern va ieși cu un pachet de măsuri cu care nimeni nu va fi mulțumit CITEȘTE ȘI Dominic Fritz: Viitorul guvern va ieși cu un pachet de măsuri cu care nimeni nu va fi mulțumit

„Vrem să plătim și să obținem o licență” ca să utilizăm spațiul pentru mese, a declarat Giannoulis (35 de ani). „Nu putem aștepta de fiecare dată până în iulie sau august pentru a afla dacă ni se va permite să instalăm mese în timpul unui sezon care începe în aprilie sau mai”, a adăugat el.

„A fost o mare luptă să ne fie eliberate autorizațiile pentru a obține licența de utilizare a spațiilor exterioare unde ne amplasăm mesele și scaunele de cel puțin 30 de ani”, a spus și Olga Mira, în vârstă de 38 de ani, care conduce la rândul său un restaurant.

„Birocrația s-a schimbat atât de mult că brusc această zonă nu mai este legală”, susține ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
restaurante
greva