Antifrauda a verificat casele de marcat la 5.650 de firme. Controalele continuă și în perioada următoare

Antifrauda a verificat casele de marcat la 5.650 de firme. Controalele continuă și în perioada următoare
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 29 mai 2018

Inspectorii Antifraudă au verificat până la sfârșitul săptămânii trecute 5.652 de firme în privința utilizării caselor de marcat, amenzile și confiscările fiind de aproape 14 milioane de lei. Controalele vor continua și în perioada următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În cadrul acestei operațiuni, ANAF anunța săptămâna trecută că în intervalul 21-23 mai a controlat 3.499 de firme, cărora le-a aplicat sancțiuni (amenzi și confiscări) de 8,87 milioane de lei. Până la data de 25 mai, totalul a urcat la 5.650 de firme și sancțiuni de 13,8 milioane lei.

"În perioada 21 - 25 mai, inspectorii antifraudă au verificat 5.652 de firme la nivel național privind modul de respectare a prevederilor legale referitoare la dotarea și utilizarea caselor de marcat. Au fost identificate abateri și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13,79 milioane lei lei (amenzi și confiscări)", potrivit unui comunicat al DGAF. 

Sancțiunile:

  • 3.162 sancțiuni contravenționale principale,
    • dintre care 257 de avertismente,
    • valoarea totală a amenzilor este de 13,79 milioane lei
    • au fost confiscate sume (numerar), venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 951.417 lei.

Acțiunile de monitorizare și control vor continua în perioada următoare, atenționează Antifrauda.

Direcția Generala Antifraudă Fiscală acționează pentru destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
anaf
controale
case de marcat
firme
amenzi