Date INS: România - cea mai mare inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană

Date INS: România - cea mai mare inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2017

România înregistra, în 2015, cea mai mare inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană (UE), fiind urmată de Lituania și Bulgaria, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS) transmisă la solicitarea Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"În România, inegalitatea veniturilor este superioară mediei pe ansamblul Uniunii Europeane. În anul 2015, cei mai bogați 20% dintre cetățenii Uniunii Europene au realizat venituri de 5 ori mai mari decât cei mai săraci 20%. Cele mai mici ecarturi între veniturile persoanelor bogate și cele sărace s-au înregistrat în Cehia și Slovacia (3,5 fiecare), Slovenia și Finlanda (3,6 fiecare), Belgia și Olanda (3,8 fiecare), iar cele mai mari în România (8,3), Lituania (7,5), Bulgaria (7,1), Spania (6,9), Grecia și Letonia (6,5 fiecare)", informează INS.

Statele care au valori reduse ale indicelui inegalității veniturilor prezintă și rate de sărăcie mult inferioare mediei europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
saracie
eurostat
somajul