Guvernul Italiei a aprobat un proiect de buget care include reducerea impozitului pe profit și măsuri pentru investiții

Guvernul Italiei a aprobat un proiect de buget care include reducerea impozitului pe profit și măsuri pentru investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2016

Guvernul premierului italian Matteo Renzi a aprobat un proiect de buget care include reducerea impozitului pe profiturile companiilor și măsuri de susținere a investițiilor, pentru creșterea sprijinului politic și îmbunătățirea perspectivelor economice, înaintea unui referendum pentru modificarea Constiției de importanță majoră, care va avea loc la începutul lunii decembrie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Economia Italiei nu merge încă bine, dar după doi ani și jumătate este ceva mai bine ca înainte”, a declarat Renzi sâmbătă, după ce guvernul a aprobat proiectul de buget pentru 2017, care trebuie adoptat de Parlament înainte de sfârșitul anului, scrie News.ro.

El a arătat că reducerea taxelor este foarte importantă pentru companiile mici, iar banii nu vor merge la bancheri, ci la afacerile mici și mijlocii.

În timp ce referendumul din 4 decembrie poate însemna sfârșitul guvernului său, Renzi trebuie să mențină disciplina bugetară cerută de Comisia Europeană, în paralel cu măsuri de relansare a creșterii economice. În acest scop, Renzi a stabilit o țintă de ddeficit bugetar de 2,3% din PIB, sub cea din acest an, de 2,4%, dar peste estimările inițiale.

Premierul a explicat că deficitul bugetar ceva mai mare va acoperi cheltuielile generate de migranți și de cutremurul care a avut loc recent în centrul Italiei.

Legea bugetului include, între alte măsuri, reducerea taxei pe profiturile companiilor de la 27,5% la 24%, majorarea investițiilor publice, creșterea celor mai mici pensii și fonduri suplimentare pentru orașele dispuse să găzduiască migranți.

Eugene Kaspersky, un rus în România: Bran și Peleș - castele legendare și high-tech, Casa Poporului - mamut CITEȘTE ȘI Eugene Kaspersky, un rus în România: Bran și Peleș - castele legendare și high-tech, Casa Poporului - mamut

Pentru 2017, guvernul are ca obiectiv o creștere economică de 1%.

Datoria publică a Italiei, a doua ca mărime din zona euro ca procentaj din PIB, a scăzut în august la 2.220 miliarde de euro, după un nivel record de 2.250 de miliarde de euro atins în iulie.

La începutul acestui an, Renzi a spus că va demisiona dacă pierde referendumul, cu toate că în interviurile recente a refuzat să mai discute despre această posibilitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit pe profit
matteo renzi