Proiect: Angajatorilor să le fie decontate cheltuielile salariale pentru zilele de sărbătoare legală

Proiect: Angajatorilor să le fie decontate cheltuielile salariale pentru zilele de sărbătoare legală
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2018

Firmelor le-ar putea fi deduse toate cheltuielile salariale, inclusiv contribuții și impozite, generate de declararea unor zile ca sărbătoare legală, dacă un proiect de lege inițiat acum va fi adoptat de Parlament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Argumentul inițiatorilor este că, în România, numărul total al zilelor nelucrătoare, sărbători legale, însumează mai mult de o jumătate de lună lucrătoare, echivalent al timpului de lucru.

Parlamentarii au aprobat introducerea unei noi zile libere CITEȘTE ȘI Parlamentarii au aprobat introducerea unei noi zile libere

Proiectul prevede ca toate cheltuielile salariale determinate de instituirea unei sărbători legale să fie deduse din contribuțiile și impozitele reținute și plătite de angajatori, astfel încât nici plătitorul de salarii și nici salariatul să nu aibă nimic de suferit.

Mecanismul va fi următorul: atunci când angajatorul depune declarația cu obligațiile de plată, i se scad cheltuielile pentru ziua liberă, de sărbătoare legală, iar contribuțiile sunt suportate de la bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
angajatori
decont
cheltuieli
salarial
zi
sarbatoare
liber
salariati
angajati
proiect
lege
parlament
liberali