Coloși germani, ca SAP, Bosch și proprietarul Lidl-Kaufland, investesc 500 milioane euro în rivalul european al OpenAI

Coloși germani, ca SAP, Bosch și proprietarul Lidl-Kaufland, investesc 500 milioane euro în rivalul european al OpenAI
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Un startup german de inteligență artificială a primit o finanțare de 500 milioane euro de la mai mulți investitori, printre care SAP, Bosch și deținătorul Lidl și al Kaufland.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aleph Alpha, un startup din Germania care vrea să creeze o alternativă europeană la modelele OpenAI și Google, a primit o finanțare de 500 milioane euro într-o rundă de investiții tip Serie B, arată Startup Cafe.

Amazon își va închide cele două magazine fizice de haine, la doar un an și jumătate de la deschiderea primului. Spunea că vrea să concureze cu lanțuri mari de magazine CITEȘTE ȘI Amazon își va închide cele două magazine fizice de haine, la doar un an și jumătate de la deschiderea primului. Spunea că vrea să concureze cu lanțuri mari de magazine

La această rundă, au participat companii ca Hewlett Packard Enterprise, SAP, gigantul IT german, Grupul Schwarz, care deține Lidl și Kaufland, și Bosch, potrivit Bloomberg.

Ultima rundă de investiții a Aleph Alpha, de 23 de milioane de euro în 2021, a fost umbrită de concurenții care au strâns sume mai mari.

Fed lasă dobânzile la maximele ultimilor 22 de ani. Semnal privind randamentele obligațiunilor CITEȘTE ȘI Fed lasă dobânzile la maximele ultimilor 22 de ani. Semnal privind randamentele obligațiunilor

Anthropic, un startup american de IA, a încheiat recent un acord de investiție de până la 2 miliarde dolari cu Google.

Aleph Alpha a fost formată la Heidelberg, Germania, de către Jonas Andrulis, un fost inginer pentru SAP și Apple. Pe lângă munca la modelele lingvistice mari („Large Language Models”), similare cu ceea ce dezvoltă OpenAI, Jonas a creat aplicații pentru companiile europene, de securitate și confidențialitate a datelor. Firma are aproximativ 70 de angajați, potrivit TechCrunch.

viewscnt
Afla mai multe despre
chatgpt
openai
lidl
kaufland