CVC Capital Partners, cu investiții și în România, pregătește cel mai mare IPO din Europa din acest an și unul dintre cele mai mari realizate vreodată de o firmă de buyout din regiune

CVC Capital Partners, cu investiții și în România, pregătește cel mai mare IPO din Europa din acest an și unul dintre cele mai mari realizate vreodată de o firmă de buyout din regiune
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 oct 2023
CVC Capital Partners se pregătește să lanseze o ofertă publică inițială, fără a se lăsa intimidată de recentele turbulențe de pe piața de capital, potrivit surselor Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Firma europeană de private equity nu a stabilit încă un termen exact pentru listarea la Amsterdam, dar anunțul ar putea fi făcut săptămâna viitoare, au spus sursele.
 
CVC ar putea începe să tranzacționeze în noiembrie. Compania a fost evaluată la aproximativ 15 miliarde de dolari atunci când a vândut o participație minoritară către Blue Owl Capital în 2021.
CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va deschide Profit Energy.forum, 19 octombrie, ora 8.30, Hotel JW Marriott!

Oferta publică inițială ar fi cea mai mare din Europa din acest an și una dintre cele mai mari realizate vreodată de o firmă de buyout din regiune. Pregătirile de IPO ale CVC au loc într-un moment incert pentru piața de listari, care începuse să revină la viață înainte de performanțele slabe ale designerului de cipuri Arm Holdings și ale Birkenstock Holding.

CVC este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume. Înființată în anii 1980 de un grup de capitaliști de risc, printre care Steven Koltes, Donald Mackenzie și Rolly van Rappard, CVC este deținută majoritar de angajații săi. In portofoliul companiei se regasesc branduri ca Panzani, Douglas, Alvogen sau Lipton, multe prezente și în România.
viewscnt
Afla mai multe despre
cvc capital partners
cvc
ipo
ipo europa
listare