Rețeaua de parfumerii Douglas, prezentă și în România - pregătită să fie scoasă la vânzare. Primul plan a fost oprit de pandemie, când vânzările s-au prăbușit

Rețeaua de parfumerii Douglas, prezentă și în România - pregătită să fie scoasă la vânzare. Primul plan a fost oprit de pandemie, când vânzările s-au prăbușit
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 aug 2023

Fondul de investiții CVC Capital Partners ia în calcul o ofertă publică inițială pentru rețeaua de parfumerii Douglas, prezentă și în România, la o valoare de peste 7 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul de private equity lucrează deja cu Rothschild & Co în acest sens, pentru un posibil IPO în 2024, cu Frankfurt ca loc de listare, conform Bloomberg.

La finele anului 2020 a fost anunțat că Douglas se pregătește de o restructurare financiară în 2021, în condițiile în care pandemia de COVID-19 i-a afectat afacerile iar datoriile sale se apropie de maturitate.

În total, datoria netă a companiei se situa atunci la 2,1 miliarde de euro.

Google Maps are propriul newsfeed CITEȘTE ȘI Google Maps are propriul newsfeed

Proprietarul companiei, fondul de private equity CVC, se arăta dispus să injecteze capital suplimentar, dacă va fi nevoie, pentru a-și proteja investiția, banca Lazard fiind consilier pentru restructurare.

La începutul acelui an, CVC a demarat pregătirile pentru o ofertă publică inițială sau vânzare a Douglas, însă pandemia de coronavirus a pus capăt acestor planuri pe măsură ce vânzările s-au prăbușit în timpul carantinei iar discuțiile pentru o salvare de către stat au stagnat.

CVC a preluat afacerea de la fondul de investiții Advent International și familia fondatoare Kreke, în 2015, pentru aproximativ 2,8 miliarde de euro, la doar câteva zile după ce Douglas a anunțat planurile pentru IPO.

FOTO Advent preia brandul australian de modă Zimmermann, evaluat la 1 miliard de dolari. Al doilea acord major din acest an pentru un brand australian CITEȘTE ȘI FOTO Advent preia brandul australian de modă Zimmermann, evaluat la 1 miliard de dolari. Al doilea acord major din acest an pentru un brand australian

În ultimii ani, Douglas și-a extins afacerile online în speranța că acest segment de activitate va putea contracara un declin cu 48% al vânzărilor la cele aproximativ 2.400 de magazine din Europa. 

La acest moment, rețeaua are circa 1.800 de magazine. În anul fiscal 2021-2022, compania a avut vânzări de 3,65 miliarde euro.

În România, rețeaua este prezentă din 2007, având astăzi 39 de magazine în București, Constanța, Corbeanca, Satu Mare, Craiova, Brașov, Târgu Mureș, Sibiu, Baia Mare, Oradea, Arad, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Deva, Ploiești, Galați, Târgu Jiu, Timișoara, Suceava, Iași.

Compania a fost fondată ca fabrică de săpun în Speicherstadt, Hamburg, în 1821.

viewscnt
Afla mai multe despre
douglas
parfumuri