Emiratul Abu Dhabi vrea să devină un exportator de hidrogen curat

Emiratul Abu Dhabi vrea să devină un exportator de hidrogen curat
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2021

Trei din cele mai mari companii de stat din Abu Dhabi au convenit să colaboreze pentru a transforma emiratul cu bogate resurse de petrol într-un exportator de hidrogen curat, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Mubadala Investment Co., compania petrolieră Abu Dhabi National Oil Co. și fondul suveran de investiții din Abu Dhabi (ADQ) au decis să încheie o alianță pentru a produce hidrogen pe baza utilizării gazelor naturale și energiilor regenerabile, hidrogen pe care să îl exporte atât peste hotare cât și în Emiratele Arabe Unite, a informat ADQ într-un comunicat de presă.

Profit.ro și EAD.ro lansează “Bursele Liviu Iancu” pentru jurnaliști. Premiem scriitura remarcabilă CITEȘTE ȘI Profit.ro și EAD.ro lansează “Bursele Liviu Iancu” pentru jurnaliști. Premiem scriitura remarcabilă

Unele state din Orientul Mijlociu, care și-au construit averea pe petrol, încearcă în prezent să dezvolte producția de hidrogen, care să fie utilizat drept combustibil, având în vederea tranziția unora din cei mai importanți cumpărători de petrol spre alternative mai puțin poluante, scrie Agerpres.

Ministrul Energiei din Arabia Saudită a declarat și el că vrea să transforme cel mai mare exportator mondial de petrol în cel mai mare exportator mondial de hidrogen.

La fel ca și Arabia Saudită, Abu Dhabi produce gaze naturale, care pot fi utilizate pentru a produce ceea ce specialiștii numesc hidrogen albastru. De asemenea, emiratul se bucură de soare, care poate fi folosit pentru a produce o variantă de hidrogen denumită hidrogen verde. Abu Dhabi este capitala și cel mai mare emirat din Emiratele Arabe Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
abu dhabi
hidrogen