FDA analizează eficacitatea unui medicament experimental în lupta cu Covid-19. “Lucrăm cu viteza fulgerului!”

FDA analizează eficacitatea unui medicament experimental în lupta cu Covid-19. “Lucrăm cu viteza fulgerului!”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 mai 2020

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA lucrează “cu viteza fulgerului” pentru a analiza datele privind eficacitatea medicamentului experimental remdesivir în lupta contra noului coronavirus, potrivit șefului agenției guvernamentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Remdesivir, medicament dezvoltat de compania americană Gilead Sciences, este folosit în mai multe studii clinice în SUA și în străinătate, datele preliminarii indicând o rată de recuperare mai rapidă a pacienților tratați, comparativ cu rata de însănătoșire fără acest tratament.

“Lucrăm cu compania pentru a sublinia necesitatea vitezei și, în același timp, pentru a înțelege datele”, a declarat comisarul FDA, Stephen Hahn, într-un interviu pentru Bloomberg.

ANRE pregătește o lovitură de grație producătorilor de gaze: vrea să-i oblige să scoată la licitație 20% din producție la un preț maxim de 95% din cel de pe bursa austriacă CEGH CITEȘTE ȘI ANRE pregătește o lovitură de grație producătorilor de gaze: vrea să-i oblige să scoată la licitație 20% din producție la un preț maxim de 95% din cel de pe bursa austriacă CEGH

Miercuri, directorul Institutului Național american de Alergii și Boli Infecțioase (NAID), Anthony Fauci, a prezentat primele date în cadrul studiului cu remdesivir derulat de institut și a declarat că medicamentul poate deveni tratament-standard dacă rezultatele vor fi confirmate.

Pacienții tratați cu remdesivir s-ar fi însănătoșit, în medie, după 11 zile, în timp ce pacienții care au primit placebo au avut o rată de recuperare de 15 zile, potrivit lui Fauci.

Tot miercuri, un studiu separat, publicat în The Lancet, a arătat însă că tratamentul cu remdesivir nu a avut niciun efect asupra unui număr de 158 de pacienți din 10 spitale din regiunea chineză Hubei.

Acțiunile Gilead se apreciau ușor joi, pe o piață în scădere, după un avans de peste 5% înregistrat ieri, după publicarea celor două studii. De la începutul anului, prețul acțiunilor companiei a crescut cu peste o treime.

Șeful FDA nu a avansat un termen pentru o eventuală punere pe piață a remdesivir.

Agenția a aprobat până în prezent doar un singur medicament în regim de urgență pentru tratarea Covid-19. Săptămâna trecută, a permis utilizarea medicamentului pentru malarie hidroxiclorochină în tratamentul pacienților cu Covid-19, cu avertismentul, emis ulterior, că acesta poate afecta grav funcția inimii.

viewscnt
Afla mai multe despre
fda
remdesivir
coronavirus
covid 19
covid19
tratament
medicament experimental
gilead sciences