ULTIMA ORĂ Bulgaria a cerut oficial intrarea în anticamera zonei euro, obligatorie înainte de adoptarea monedei euro

ULTIMA ORĂ Bulgaria a cerut oficial intrarea în anticamera zonei euro, obligatorie înainte de adoptarea monedei euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 apr 2020

Bulgaria a depus oficial cererea de aderare la ERM II (mecanismul cursului de schimb - n. r.), o perioadă obligatorie de doi ani înainte de adoptarea monedei euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ne bazăm pe sprijinul dvs. după ce am trimis oficial documentele către BCE", a declarat premierul bulgar, scrie Novnite, citând o conversație telefonică între premierul bulgar Boiko Borissov și președintele francez Emmanuel Macron.

Economia UE și a zonei euro, contracție puternică în primul trimestru. Cel mai mare declin trimestral al PIB de până acum CITEȘTE ȘI Economia UE și a zonei euro, contracție puternică în primul trimestru. Cel mai mare declin trimestral al PIB de până acum

Bulgaria anunțase anterior că va solicita intrarea în anticamera zonei euro până la finele lunii aprilie.

Bulgaria are deja un curs fix între moneda națională (leva) și euro.

"Coronavirusul ne-a schimbat viețile și a modificat complet agenda UE. Protejarea vieții cetățenilor este prioritară. În aceste momente de criză este extrem de important să beneficiem de toate instrumentele pe care le avem la dispoziție în cadrul UE pentru a reuși în lupta împotriva Covid-19", a adăugat Borissov.

Borissov a punctat anterior că Banca Centrală Europeană (BCE) pune la dispoziție mii de miliarde de euro pentru statele din ERM II.

În ceea ce privește România, aceasta și-a asumat adoptarea euro după intrarea UE în 2007, însă un termen clar nu a fost stabilit. Cel mai recent termen luat în calcul de România pentru trecere la euro era 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
erm ii
bulgaria moneda euro
trecere la euro
aderare zona euro
adoptare euro
coronavirus
borissov