Gigantul chinez Tencent negociază preluarea a 10% din Universal Music. Casa de discuri, evaluată la 34 de miliarde de dolari

Gigantul chinez Tencent negociază preluarea a 10% din Universal Music. Casa de discuri, evaluată la 34 de miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 aug 2019

Gigantul chinez Tencent negociază cumpărarea unei participații de 10% la Universal Music, cea mai mare casă de discuri din lume, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Tranzacția evaluează Universal Music, deținută de grupul francez Vivendi, la circa 34 de miliarde de dolari. Acțiunile Vivendi au crescut cu până la 9% pe bursa de la Paris în urma anunțului.

Pe lângă participația inițială de 10%, Tencent ar urma să aibă opțiunea de a cumpăra încă 10% în decurs de un an, în aceleași condiții.

Eurobarometru: Mai puțin de o treime dintre români sunt mulțumiți de situația economică națională, dar optimismul a crescut. Inflația, cea mai mare problemă CITEȘTE ȘI Eurobarometru: Mai puțin de o treime dintre români sunt mulțumiți de situația economică națională, dar optimismul a crescut. Inflația, cea mai mare problemă

"Un parteneriat cu Tencent va crește valoarea Universal Music Group, deoarece oferă acces în China. Un investitor pur financiar -următorul cumpărător- va trebui probabil să plătească mai mult", spune Vey-Sern Lin, analist Blooberg Intelligence.

Tencent, cea mai mare companie asiatică din domeniul tehnologiei, listată la Hong Kong, activează de 19 ani pe piață și deține, printre altele, cel mai popular serviciu de chat din China, WeChat.

Gigantul deține și o divizie de streaming muzical, Tencent Music Entertainment, care a atras anul trecut 1,1 miliarde de dolari printr-o ofertă publică de acțiuni pe bursa de la New York.

Grupul sud-african de e-commerce și media Naspers, care controlează și eMag, a cumpărat în 2001 o participație de 33% la Tencent, pe care a plătit doar 32 de milioane de dolari. În prezent, Tencent are o valoare de piață de circa 426 de miliarde de dolari, astfel că participația Naspers, redusă la 31%, valorează circa 132 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
vivendi
universal music
naspers
vanzare universa music
umg