Oficial BCE: Nu vom reduce, probabil, dobânzile până la vară. Investitorii au pariat

Oficial BCE: Nu vom reduce, probabil, dobânzile până la vară. Investitorii au pariat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 ian 2024
Este puțin probabil ca Banca Centrală Europeană să reducă dobânzile înainte de vară, potrivit lui Boris Vujcic, membru al Consiliului guvernatorilor BCE.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
În timp ce inflația va continua să scadă treptat, oficialii vor să fie convinși de încetinirea acesteia și vor aștepta datele privind piața muncii din zona euro, a declarat șeful băncii centrale croate.
LISTA ​Sute de produse alimentare s-au scumpit după ce Guvernul a mărit TVA CITEȘTE ȘI LISTA ​Sute de produse alimentare s-au scumpit după ce Guvernul a mărit TVA

"Nu vorbim despre reducerea ratelor dobânzilor acum și probabil că nu o vom face înainte de vară", a declarat Vujcic la postul de televiziune croat N1 TV, citat de Bloomberg.

Investitorii au pariat pe o serie de reduceri ale ratelor BCE în acest an, după o scădere a inflației peste estimări spre sfârșitul anului 2023. Piețele au redus oarecum aceste pariuri în ultima vreme, dar continuă să coteze o primă reducere de un sfert de punct în primăvară.
 
Înrăutățirea slăbiciunii economice ar putea alimenta astfel de așteptări, deși Vujcic cred că zona euro va evita o primă recesiune de la pandemie încoace.
viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda
dobanzi