Proprietarul BRD își accelerează retragerea din Africa

Proprietarul BRD își accelerează retragerea din Africa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 dec 2023

Proprietarul BRD, grupul bancar francez Societe Generale, vinde două subsidiare din Africa, în contextul în care își accelerează retragerea de pe continent și își eficientizează activitățile, în cadrul unei strategii prezentate recent de directorul general Slawomir Krupa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Societe Generale a convenit să își vândă participațiile majoritare în unitățile din Burkina Faso și Mozambic către Vista Group, potrivit Bloomberg.

Banca franceză deține 52,5% din acțiunile subsidiarei din Burkina Faso și 65% din subsidiara mozambicană. Conform angajamentelor asumate, grupul Vista ar urma să preia toate activitățile operate de aceste filiale, precum și toate portofoliile de clienți ale Societe Generale și toți angajații din cadrul acestor entități.

GRAFICE Traderii pariază că BCE va reduce dobânzile în 2024. Acțiunile cresc. Este așteptat cel mai agresiv ciclu de relaxare CITEȘTE ȘI GRAFICE Traderii pariază că BCE va reduce dobânzile în 2024. Acțiunile cresc. Este așteptat cel mai agresiv ciclu de relaxare

Finalizarea tranzacțiilor este așteptată în 2024, sub rezerva obținerii aprobărilor necesare.

Vânzările se adaugă la lista lungă de active pe care banca încearcă să le vândă, în timp ce Krupa încearcă să consolideze capitalul pentru a restabili încrederea investitorilor.

Societe Generale lucrează cu consilieri pentru a-și vinde divizia de custodie, cunoscută sub numele de SGSS, activitatea de finanțare a echipamentelor, precum și participația la banca germană Hanseatic Bank.

La începutul acestui an, Societe Generale a anunțat vânzarea a patru dintre subsidiarele sale din Africa, dintre care două către Vista.

Banca franceză s-a confruntat însă cu opoziția guvernelor, Republica Congo anulând una dintre vânzări, în timp ce ce ministrul de finanțe din Guineea Ecuatorială și-a exprimat intenția de a bloca o altă tranzacție.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
slawomir krupa
reorganizare societe generale
restructurare
vanzari active socgen
brd