Rusia pregătește o taxă pentru exporturile de metale

Rusia pregătește o taxă pentru exporturile de metale
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2021

Rusia intenționează să introducă o taxă temporară pentru exporturile de oțel, nichel, aluminiu și cupru, în cadrul eforturilor destinate ținerii sub control a inflației, după ce prețurile la metale au crescut odată cu aprecierea generală a cotațiilor la materiile prime, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul rus al Economiei, Maxim Reshetnikov, a spus joi că nivelul de bază al taxei va fi de 15% plus un tarif specific pentru fiecare metal. Taxa va intra în vigoare de la 1 august și până la 31 decembrie, a adăugat Maxim Reshetnikov la o reuniune a Guvernului, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Piața muncii, de la exces de aplicanți la lipsă de personal - Producătorul de încălțăminte ProAlex oprește temporar producția și închide magazinul fizic negăsind angajați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața muncii, de la exces de aplicanți la lipsă de personal - Producătorul de încălțăminte ProAlex oprește temporar producția și închide magazinul fizic negăsind angajați

Aceste taxe ar putea avea implicații de amploare asupra pieței mondiale a metalelor într-o perioadă în care există o ofertă limitată de anumite produse, precum aluminiul. Grupul rus United Co. Rusal controlează aproximativ 10% din piața mondială a aluminiului iar grupul MMC Norilsk Nickel PJSC produce aproximativ 20% din nichelul din întreaga lume.

Taxa la exporturile pe metale anunțată de Moscova este ultima dintr-un șir de măsuri adoptate de guvernele din întreaga lume pentru a contracara o creștere a prețurilor la materii prime și alte produse de bază. Rusia a introdus deja o taxă la exporturile de grâu în timp ce China a adoptat mai mult măsuri în acest an pentru a ține sub control inflația.

Maxim Reshetnikov a dezvăluit că Rusia se așteaptă să colecteze taxe în valoare de până la 110 miliarde de ruble (1,5 miliarde de dolari) de la producătorii de oțel și 50 de miliarde de ruble de la producătorii de metale de bază.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
metale