Twitter a făcut noi reduceri de personal

Twitter a făcut noi reduceri de personal
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2023

Twitter a făcut noi reduceri de personal în echipa de moderare a conținutului și cea care urmărește conținutul care instigă la ură, potrivit Bloomberg, informație care a fost preluată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri seara, cel puțin încă o duzină de reduceri au avut loc în rândul lucrătorilor din birourile companiei din Dublin și Singapore, se arată în articolul Bloomberg, care citează persoane familiarizate cu problema, scrie News.ro.

Premierul Suediei: Turcia vrea, în schimbul aderării la NATO, lucruri pe care nu putem și nu vrem să i le dăm CITEȘTE ȘI Premierul Suediei: Turcia vrea, în schimbul aderării la NATO, lucruri pe care nu putem și nu vrem să i le dăm

Printre cei disponibilizați de la platforma de socializare deținută de Elon Musk se numără Nur Azhar Bin Ayob, care fusese angajat relativ recent ca șef al integrității site-ului pentru regiunea Asia-Pacific, și Analuisa Dominguez, directorul senior al politicii de venituri la Twitter.

Au fost eliminați și lucrători din echipele care gestionau politica privind dezinformarea, apelurile globale și mass-media de stat de pe platformă.

Vicepreședintele Twitter pentru încredere și siguranță, Ella Irwin, a confirmat pentru Reuters că Twitter a făcut unele reduceri în echipa de încredere și siguranță, dar nu a oferit detalii.

”Avem mii de oameni în Trust and Safety care lucrează la moderarea conținutului și nu au fost făcute reduceri în echipele care fac această muncă zilnic”, a spus ea prin e-mail.

Unele dintre reduceri, a adăugat ea, au fost în zone care nu aveau suficient volum în viitor sau în care avea consolidarea era justificată.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajați la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor luată de proproetarul și directorul general Elon Musk, iar alte sute au demisionat ulterior.

Compania a fost, de asemenea, lovită de un proces luna trecută, în care că compania de socializare este acuzată că a vizat în mod disproporționat angajatele de sex feminin în disponibilizări.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
concedieri