Ungaria amână investiții în valoare de 1,9 miliarde de dolari pentru a ține sub control deficitul

Ungaria amână investiții în valoare de 1,9 miliarde de dolari pentru a ține sub control deficitul
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2024

Ungaria va amâna anumite investiții publice, în încercarea de a opri creșterea deficitului bugetar dincolo de o țintă care a fost deja revizuită în sus, a declarat ministrul ungar al Finanțelor, Mihaly Varga, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul de la Budapesta va amâna investiții finanțate de stat cu o valoare de aproximativ 675 miliarde de forinți (1,86 miliarde de dolari), a spus Mihaly Varga la un briefing de presă. Ținta de economii este "un cadru în continuă mișcare" iar lista proiectelor afectate nu a fost încă pusă la punct, a adăugat Varga, scrie Agerpres.

România - A doua cea mai caldă lună martie din ultimii 120 de ani. Au fost depășite și recorduri de temperatură de pe vremea regelui Ferdinand I CITEȘTE ȘI România - A doua cea mai caldă lună martie din ultimii 120 de ani. Au fost depășite și recorduri de temperatură de pe vremea regelui Ferdinand I

Autoritățile ungare au majorat deja ținta de deficit pentru acest an, până la 4,5% din PIB, de la 2,9% din PIB anterior, iar cele mai noi măsuri vor permite doar evitarea unei noi deteriorări. Guvernul de la Budapesta a acumulat un deficit bugetar de 2.320 miliarde de forinți numai până la finele lunii martie, a raportat miercuri Ministerul de Finanțe, motivul avansat fiind creșterea costurilor cu dobânzile.

Joi, însă, Varga a precizat că Ungaria a pus deja deoparte fondurile necesare pentru planificata preluare a unui pachet majoritar de acțiuni la aeroportul internațional de la Budapesta, adăugând că această tranzacție va afecta numai deficitul pe cash.

Potrivit Bloomberg, Ungaria este pe punctul de a finaliza preluarea pachetului majoritar de acțiuni la aeroportul internațional din Budapesta, continuând cu această achiziție în valoare de mai multe miliarde de dolari, în pofida problemelor fiscale.

De asemenea, Ministerul de Finanțe a decis să renunțe la tradiția de a pregăti bugetul pe anul următor încă din primăvară, din cauza incertitudinilor crescute, a mai informat Mihaly Varga.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
deficit