Vodafone are dificultăți în Italia, acuzând "concurență ridicată", și vrea inclusiv să își vândă afacerea. Cine este interesat de o combinație

Vodafone are dificultăți în Italia, acuzând "concurență ridicată", și vrea inclusiv să își vândă afacerea. Cine este interesat de o combinație
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Operatorul italian de telecomunicații Fastweb, deținut de grupul elvețian Swisscom, analizează o potențială tranzacție pentru operațiunile din Italia ale Vodafone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul britanic a anunțat, recent, că explorează o serie de opțiuni pentru subsidiara din Italia, unde se confruntă cu dificultăți pe fondul concurenței ridicate, printre opțiunile luate în calcul aflându-se vânzarea acesteia sau înființarea unei societăți mixte cu un partener.

Fastweb se numără printre “pretendenții” care analizează o potențială combinație cu Vodafone Italia, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare

Vodafone a continuat, de asemenea, să poarte discuții intermitente în ultimele luni cu grupul francez Iliad, controlat de miliardarului Xavier Niel, pe marginea unei potențiale fuziuni a operațiunilor lor italiene, au declarat sursele menționate.

Italia are una dintre cele mai competitive piețe de telecomunicații. Vânzarea rețelei de telefonie fixă a Telecom Italia este așteptată să remodeleze sectorul, ceea ce ar putea declanșa un val de noi tranzacții între operatorii de telefonie.

Anul trecut, Vodafone a respins o ofertă de 11,25 miliarde de euro pentru subsidiara italiană din partea unui consorțiu condus de Iliad, cu argumentul că nu era în interesul acționarilor. Iliad a intrat pe piața italiană de telefonie mobilă în 2018, declanșând un război agresiv al prețurilor, prin poziționarea sa ca operator cu tarife reduse.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone italia
vanzare vodafone italia
swisscom
fastweb
iliad