Roger Federer a intrat oficial în clubul atleților miliardari.
Conform Bloomberg Billionaires Index, averea lui Federer a atins aproximativ 1,3 miliarde USD în iunie 2025, urmând campionilor precum Michael Jordan și Tiger Woods. Aproximativ 130 milioane USD provin din premii ATP câstigate în carieră, dar adevărata avere vine din contractele de sponsorizare ari investiții.

Federer nu este doar o legendă a tenisului, ci și un om de afaceri și investitor extrem de deștept. Cariera sa off‑court, diversificată între branduri, investiții și filantropie, l-a ridicat la nivel de miliardar.
De-a lungul carierei lui sportivul a făcut o serie de investiții cheie.
Astfel, Federer deține 3% din On Running, un brand elvețian de încălțăminte sport, evaluat la circa 17 miliarde USD – investiție care valorează aproximativ 500 milioane USD pentru el . Alte investiții includ startup-ul alimentar NotCo (food-tech) și o serie de imobile de lux în Elveția și Dubai.
Deși a încheiat cariera competițională, Roger Federer continuă contracte de sponsorizare cu unele dintre cele mai mari branduri din lume. Fostul sportiv colaborează cu branduri precum Uniqlo (un contract pe 10 ani de 300 milioane USD) și are sponsorizări de lungă durată: Rolex, Credit Suisse/UBS, Lindt, Mercedes, Wilson, Barilla, Moët & Chandon, Sunrise, Jura, etc.

Este activ și ca filantrop, prin Fundația Roger Federer, care susține proiecte educaționale în Africa de Sud și alte țări.
În lumea tenisului clasamentul celor mai bogați bărbați începe cu Ion Țiriac.
- Ion Țiriac – cca 1,2–1,6 miliarde USD, totul din afaceri după retragerea din activitatea competițională. Ion Țiriac a devenit miliardar prin afaceri imobiliare, bancare și organizarea turneelor, devansând toți jucătorii activi sau retrași.
- Roger Federer – aproximativ 550 milioane USD (premii + sponsorizări + investiții, inclusiv On Running)
- Novak Djokovic – circa 240–250 milioane USD (premii + parteneriate: Lacoste, Asics, Hublot etc.)
- Rafael Nadal – în jur de 220–225 milioane USD (premii, sponsorizări, academie)
- Andy Murray – undeva la 110–165 milioane USD, cu investiții în ospitalitate și imobiliare

În categoria jucatoarelor de tenis (care au premii egale cu bărbații în foarte puține competiții) clasamentul celor mai mari venituri arată astfel.
- Serena Williams – în jur de 290–340 milioane USD (premii, sponsorizări, fonduri de investiții, branduri precum Wyn Beauty)
- Maria Sharapova – între 180–220 milioane USD (premii, sponsorizări, fonduri în beauty/crypto/Sugarpova)
- Venus Williams – aproximativ 95 milioane USD (premii, brand EleVen, design de interior)