Belarus a ridicat obligativitatea vizelor pentru șederi de scurtă durată în cazul cetățenilor din 80 de țări

Belarus a ridicat obligativitatea vizelor pentru șederi de scurtă durată în cazul cetățenilor din 80 de țări
scris 10 ian 2017

Președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, a semnat luni un decret prezidențial prin care țara est-europeană va renunța la obligativitatea vizelor de intrare pentru șederi de scurtă durată - până la cinci zile - în cazul cetățenilor din 80 de state ale lumii, inclusiv SUA și țările membre UE. Măsura este una extrem de importantă și demonstrează dorința Minskului de a-și îmbunătăți pentru prima dată în ultimii 26 de ani relația cu Occidentul, scrie Reuters.

Acest regim de vize relaxat se va aplica doar în cazul vizitatorilor care vor ajunge cu avionul în Belarus. De asemenea, noile reguli vor intra în vigoare la o lună de la publicare, scrie News.ro.

Președintele belarus a jucat un rol eșențial în îmbunătățirea imaginii țării sale după ce a acționat ca un intermediar între Occident și Rusia în vederea soluționării conflictului din estul Ucrainei. De asemenea, acesta a acceptat monitorizarea internațională a ultimelor alegeri parlamentare, care au marcat intrarea pentru prima dată a trei reprezentanți ai opoziției în legislativul de la Minsk.

În urmă cu doar câțiva ani, Aleksandr Lukașenko era catalogat în mod deschis ultimul dictator al Europei, după ce a condus din 1994 și până în prezent fosta republică sovietică a Belarusului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
vize
aleksandr lukasenko