Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Cristian Hossu, CEO Universum

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Cristian Hossu, CEO Universum
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2017

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă cărți și articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Cărți și articole citite în ultima perioadă de Cristian Hossu, CEO Universum Events

"Yuval Harari on why humans won’t dominate Earth in 300 years" - link (vox.com)

(Mi-a plăcut pentru că am înțeles pentru prima dată de ce există păreri conform cărora inteligența artificială poate avea o zonă de risc. Mi se părea înainte o prostie... pe care totuși am reușit să o înțeleg și să îi dau dreptate. Inteligența artificială ne poate duce pe un drum al cărui risc constă în faptul că nu-l putem prezice în niciun fel. Și pentru că nu-l putem prezice, nu-l putem controla)

"Robots take over - the apparel production" - link (linkedin.com)

(Articolul vorbește despre o fabrică Adidas complet robotizată, care a început să producă în Germania pantofi produși înainte în China. Despre faptul că roboții au ajuns mai ieftini, mai preciși, mai orice, decât forța de muncă umană. Iar ei nu iau pauză, nu fac greve, nu se îmbolnăvesc. E o lume complet nouă care se prefigurează și care va lăsa într-un orizont de 20-30 de ani foarte multă lume în afara pieții de muncă active. Iar asta va aduce niște schimbări majore în societatea noastră)

"How-western-civilisation-could-collapse" - link (bbc.com)

(O analiză pertinentă - care sunt riscurile la care este expusă civilizația vestică modernă, ce putem învăța din momente similare din istorie. O foarte bună pledoarie că echilibrul economic și bunăstarea socială sunt niște construcții foarte fragile de fapt, pe care nu ar trebui să le luăm „for granted” iar răspunsul potrivit în astfel de momente este implicare și leadership, nu atitudinea de genul «nu mă interesează, pe mine nu o să mă afecteze»")

Cristian Hossu este un antreprenor cu o experiență de peste 14 ani de evenimente organizate cu succes. A coordonat evenimente precum Angajatori de TOP –  cel mai mare târg de cariere din Romania, ajuns la a 15 ediție, Internet & Mobile World – Evenimentul premium al oamenilor de afaceri din regiune, dedicat soluțiilor digitale și de strategie de business (digital marketing and business software solutions) Sistem de inregistrare & si aplicație de networking – Sistem de înregistrare online și de business networking), Bucharest Technology Week – singurul festival dedicat tehnologiei și adresat deopotrivă publicului B2B și B2C.

Alături de Mihai Cima, Cristian Hossu a organizat peste 150 de evenimente B2B și B2C anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor