Cea mai bună zonă de locuit în București

Cea mai bună zonă de locuit în București
George Butunoiu
George Butunoiu
scris 24 sep 2023

Cea mai bună zonă de locuit în București pentru cineva din middle class pare să fie între Piața Dorobanților și Piața Floreasca, și îndeosebi între Beller și Floreasca, unde sunt mulți copaci deja bătrâni. Nicio altă zonă din București nu are atâtea major social hubs la distanță de MERS PE JOS: 7 parcuri mari (Herăstrău, Bordei, Floreasca, Kiseleff, Verdi, Ponton Floreasca, Garibaldi) și vreo 6 mai mici. Chiar și la marele Parc al Circului ajungi pe jos în 15 minute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai bună zonă de locuit în București

60 dintre primele 200 cele mai bune restaurante din oraș sunt la mai puțin de 1,5 Km, deci tot pe jos de ajuns la ele, cafenelele de pe Beller, 2 hipermarkets (Kaufland și Carrefour), supermarkets și alte magazine deschise non-stop, 14 farmacii, dintre care 3 non-stop, Piața Floreasca (cea mai scumpă din România), Promenada Mall. La Atheneu, Nottara, Bulandra sau Metropolis în 30 de minute pe jos (sau tot atât cu mașina), la muzeele mari la fel, sau 45 până la Teatrul Național.

Dacă tot e să mor, mai bine să mor ars de viu! CITEȘTE ȘI Dacă tot e să mor, mai bine să mor ars de viu!

La cele mai bune grădinițe, școli și licee din București tot pe jos se poate ajunge – de la câteva minute până la Vianu, Monnet și Caragiale, la cel mult 30-40 până la Sava sau Spiru Haret. Sport și piscine la Sala Floreasca și la Club Floreasca, sau la altele mai exclusiviste și mai scumpe.

Până și la Spitalul de Urgență tot pe jos ajungi, dacă nu te doare rău. Metrou la Charles de Gaulle, Piața Victoriei sau Ștefan cel Mare cam 15 minute.

Iar dacă vrei să cumperi droguri, dealerii de la Jean Monnet și de la Caragiale ajung la tine în 2-3 minute.

De ce ar mai putea avea nevoie un bucureștean din middle class care locuiește aici, așadar, și nu ar găsi la o distanță rezonabil de mică de mers pe jos? Sau invers, din care alt loc al Bucureștiului ai atât de multe la îndemână?

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cea mai buna zona
bucuresti
real estate
floreasca
dorobanti