ULTIMA ORĂ Procurorii lui Kovesi au descins în peste 300 de locații din România. Fraudă masivă cu subvenții APIA

Perspective   
ULTIMA ORĂ Procurorii lui Kovesi au descins în peste 300 de locații din România. Fraudă masivă cu subvenții APIA

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, a declanșat peste 300 percheziții în ultimele două luni, în 15 județe din România.

Aceasta în cadrul unei anchete privind o presupusă fraudă cu subvenții europene în valoare de 1,32 milioane de euro, în domeniul apiculturii, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Lemn ilegal din pădurile tropicale ale Columbiei ajunge în lanțurile de aprovizionare din SUA și UE pentru parchet și podele – anchetă a Agenției de Investigații de Mediu CITEȘTE ȘI VIDEO Lemn ilegal din pădurile tropicale ale Columbiei ajunge în lanțurile de aprovizionare din SUA și UE pentru parchet și podele – anchetă a Agenției de Investigații de Mediu
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Investigația vizează 388 de cereri de plată unică depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în campaniile agricole din 2023 și 2024, pentru acordarea de sprijin financiar în sectorul apicol.

Aceste cereri au fost cofinanțate în proporție egală de Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de bugetul național, fiecare acoperind 50% din suma acordată, arată G4Media.ro.

România este în continuare țara cu cea mai mare inflație din UE CITEȘTE ȘI România este în continuare țara cu cea mai mare inflație din UE

Frauda se ridică la 1,32 milioane de euro

Potrivit procurorilor europeni, există suspiciuni că persoanele din spatele acestor cereri – toate reprezentate de aceeași persoană în fața APIA – au furnizat documente false pentru a obține subvențiile. Beneficiarii nu ar fi deținut stupii, echipamentele apicole sau medicamentele pentru tratarea albinelor menționate în actele justificative, obținând astfel în mod nelegal aproximativ 1,32 milioane de euro din fonduri publice.

Perchezițiile și ancheta au fost sprijinite de Structura de sprijin a procurorilor europeni delegați în România – Biroul Teritorial Timișoara, Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Poliției Transporturi – Serviciile Regionale Timișoara, Brașov, Cluj, Galați, Craiova, București și unitățile subordonate acestora, precum și de Inspectoratul de Poliție Județean Timiș – Serviciul de investigare a criminalității economice și Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Ancheta este în desfășurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
subvenții
apia