Fondurile nerambursabile pentru modernizarea fermelor de animale au fost epuizate mai devreme

Fondurile nerambursabile pentru modernizarea fermelor de animale au fost epuizate mai devreme
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2017

Fondurile nerambursabile alocate pentru sectorul zootehnic, prin submăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, au fost epuizate cu o săptămână înainte de închiderea sesiunii, adică 28 februarie, reiese dintr-un comunicat transmis de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fermierii au depus 201 proiecte de la deschiderea sesiunii în data de 15 decembrie 2016 și până în prezent, pentru care fermierii au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de peste 150 milioane de euro, scrie News.ro.

“AFIR a primit solicitări de finanțare în limita plafonului de depunere a proiectelor (150.000.000 de euro), respectiv 200% față de suma alocată pentru cea de-a doua sesiune aferentă acestei submăsuri din 2016 și continuată în 2017”, se arată în comunicat.

După încheierea evaluării de către reprezentanții AFIR, proiectele vor fi selectate în funcție de punctajul obținut la criteriile de selecție de către fiecare proiect în parte, în ordine descrescătoare.

TABEL Guvernul majorează salarii în educație, din această lună. La cât ajung remunerațiile CITEȘTE ȘI TABEL Guvernul majorează salarii în educație, din această lună. La cât ajung remunerațiile

Reprezentanții AFIR vor selecta proiectele în limita alocării disponibile pentru submăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, componenta sector zootehnic, care este de 75 milioane euro.

Prin această măsură, fermierii puteau accesa fonduri europene de până la 300.000 de euro pentru modernizarea fermelor mici de animale, iar 1,5 milioane de euro pentru fermele mari.

Cele mai importante zece companii din zootehnie au încasat în 2016 împreună subvenții de peste 6 milioane de euro pentru creșterea animalelor, reiese din datele transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA), la solicitarea News.ro.

Austin Meats, fosta CarmOlimp, care acum este în insolvență a obținut o subvenție de 1,4 milioane de euro pentru creșterea animalelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduril nerambursabile
ferme