Agribusiness

Ministrul Agriculturii: Cumpărați produse românești, chiar dacă par că sunt mai scumpe decât cele care vin de afară

Ministrul Agriculturii: Cumpărați produse românești, chiar dacă par că sunt mai scumpe decât cele care vin de afară

astăzi, 09:40

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, susține că „din punct de vedere administrativ este foarte greu să oprești produse care vin din UE să ajungă pe rafturile magazinelor” însă adaugă că îi încurajează pe români că cumpere produse agricole românești, chiar dacă acestea sunt mai scumpe, arătând că prin cumpărarea acestor produse toți banii rămân în țară.

 • Casa de Comerț Agroalimentar Unirea - pierderi de peste 7 milioane lei. Ținta - profit în aceeași sumă
  Casa de Comerț Agroalimentar Unirea - pierderi de peste 7 milioane lei. Ținta - profit în aceeași sumă
  ieri, 14:29

  Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, companie de stat înființată de Ministerul Agriculturii la sfârșitul anului 2018, în mandatul ministrului social-democrat Petre Daea, a avut anul trecut pierderi de 7,1 milioane lei, iar pentru acest an estimează un profit brut de 7,3 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2020, publicat în dezbatere de minister și preluat de News.ro.

 • Marca înregistrată "Produs în Arie Naturală Protejată”, lansată
  Marca înregistrată "Produs în Arie Naturală Protejată”, lansată
  ieri, 10:42

  Marca înregistrată "Produs în Arie Naturală Protejată” a fost lansată de ministrul Mediului, Costel Alexe, urmând să reunească produse originare din cele peste 1.500 de arii naturale protejate din țară, precum brânzeturi, sucuri, ceaiuri, ii.

 • Iohannis a promulgat legea care dă liber la vânătoarea de cormorani
  Iohannis a promulgat legea care dă liber la vânătoarea de cormorani
  vineri, 18:00

  După ce, în ianuarie anul trecut, fostul ministru al Agriculturii Petre Daea a vorbit, în Comisia pentru pescuit a PE, despre cormorani, având un discurs incoerent și nereușind să răspundă întrebărilor puse de europarlamentari, luna trecută, Parlamentul a adoptat un proiect de lege, elaborat de PSD, care permite vânătoarea de cormorani. În prezent și actualul ministru Oros consideră cormoranii un pericol pentru piscicultură, iar acum proiectul a fost promulgat de președintele Iohannis și va intra în vigoare.

 • România organizează cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Sud-Est
  România organizează cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Sud-Est
  vineri, 10:54

  În vreme de restricții de circulație și de întruniri, România reușește organizarea - la data programată - a celui mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Sud-Est, primul și singurul de pe întreg mapamondul din această perioadă, anunță organizatorii.

 • După interzicerea socializării la pescuit, Ministrul Agriculturii anunță noi reguli
  După interzicerea socializării la pescuit, Ministrul Agriculturii anunță noi reguli
  joi, 16:49

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pregătit un nou ordin privind practicarea pescuitului recreativ în condiții de siguranță și de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19, ordin care îl va modifica pe cel emis cu câteva zile în urmă și ale cărui prevederi au generat controverse. Conform anunțului făcut joi de ministrul Agriculturii Adrian Oros, au fost eliminate obligativitatea ca administratorii locurilor de pescuit să impună interzicea socializării, precum și obligativitatea purtării măștii.

 • Tranzacție: ROCA pregătește preluarea unei participații la Piscicola, o fermă cu teren de 311 hectare și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură printre acționari
  Tranzacție: ROCA pregătește preluarea unei participații la Piscicola, o fermă cu teren de 311 hectare și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură printre acționari
  joi, 13:33

  Platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, pregătește o nouă tranzacție, prin preluarea de participații la compania Piscicola din Satu Mare, o fermă pis­ci­colă cu o suprafață de 311 hectare și având în spate 9 acționari, inclusiv Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA).

 • Obligațiunile Norofert intră pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei
  Obligațiunile Norofert intră pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei
  joi, 12:55

  Obligațiunile emise de Norofert Group, producător de inputuri ecologice și de îngrășăminte organice din România, intră vineri pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al Bursei de Valori București.

 • UE vrea să aloce mai mulți bani pentru fermieri și pescari
  UE vrea să aloce mai mulți bani pentru fermieri și pescari
  miercuri, 19:28

  Comisia Europeană vrea să majoreze bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde euro și să aloce o sumă suplimentară de 15 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală, potrivit propunerii de buget consolidat pentru perioada 2021-2021.

 • DECIZIE Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute mai devreme de 8 ani decât cu impunerea unui impozit substanțial. Ordine nouă de preempțiune la cumpărare
  DECIZIE Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute mai devreme de 8 ani decât cu impunerea unui impozit substanțial. Ordine nouă de preempțiune la cumpărare
  miercuri, 18:00

  Parlamentul a aprobat modificarea Legii cumpărării terenurilor agricole, stabilind o nouă ordine de preempțiune și noi condiții de achiziționare a proprietăților în cazul tuturor cumpărătorilor. Noile reguli, pregătite să intre în vigoare chiar din acest an, introduc interdicția înstrăinării acestor terenuri timp de 8 ani, cu excepția unei reguli care permite vânzarea în interiorul acestui termen, dar cu impunerea unui impozit de 80% calculat la suma ce reprezintă diferența dintre prețul de vânzare și prețul de cumpărare.