Ministrul polonez al agriculturii a anunțat luni că a primit un proiect de regulament de la Comisia Europeană care prelungește până la 15 septembrie interdicția privind importurile unor produse alimentare ucrainene în cinci țări UE care se învecinează cu Ucraina, printre care și România, relatează Reuters.
De luni, 5 iunie, până în 15 septembrie, Ucraina va interzice exportul de zahăr, ceea ce reprezintă o adevărată lovitură pentru România, deoarece țara noastră era cel mai mare importator de zahăr din Ucraina.
Prețurile mondiale la alimente au fost cu 22% mai mici, în mai 2023, față de nivelul record pe care l-au atins în martie 2022, după invadarea Ucrainei de către Rusia, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.
Industria cărnii de porc din Germania se confruntă cu o scădere dramatică a cererii, într-o țară care odată avea cel mai mare consum per capita, fiind vorba de consecințele pestei porcine africane, problemele economice interne și prevederile referitoare la bunăstarea animalelor care au îngreunat creșterea porcilor, relatează Bloomberg.
Comisia Europeană a îmbunătățit estimările privind recoltele de grâu și rapiță pentru acest an în blocul comunitar, dar a redus previziunile referitoare la cele de porumb și orz, transmite Reuters.
Europa se confruntă cu scumpiri uriașe la alimentele de bază, chiar mai mari comparativ cu Statele Unite, potrivit unei analize New York Times.
O fabrică de mezeluri din județul Ilfov a fost închisă temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Cnnsumatorilor (ANPC) după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care murdărie și rugină. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 70.000 de lei.
Fondul forestier național al României a crescut la sfârșitul anului trecut cu 6.766 hectare, la 6.613.384 hectare, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
În depozitele distileriei Annandale, din sudul Scoției, 9.000 de butoaie de whisky sunt stocate de la podea și până în tavan la o valoare de umplere de cel puțin 30 de milioane de lire sterline (35 de milioane de euro), transmite AFP.
Ungaria a cerut Comisiei Europene să prelungească restricțiile cu privire la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina în cele cinci state membre din Europa de Est, cel puțin până la finele lui 2023, a declarat secretarul de stat în Ministerul ungar al Agriculturii, Zsolt Feldman, transmite Reuters.