Agribusiness

31 de comercianți de masă lemnoasă, amendați pentru că s-ar fi înțeles inclusiv la licitații. 13 companii au recunoscut

31 de comercianți de masă lemnoasă, amendați pentru că s-ar fi înțeles inclusiv la licitații. 13 companii au recunoscut

ieri, 12:18

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de 129.684.823 lei (aproximativ 26,6 milioane euro) 31 de companii care își desfășoară activitatea pe piața comercializării masei lemnoase din România

 • Berarii României și-au ales un nou președinte
  Berarii României și-au ales un nou președinte
  ieri, 11:00

  Membrii Asociației Berarii României l-au desemnat în funcția de Președinte pe Dragoș Constantinescu, Președinte al Ursus Breweries, în locul lui Dan Robinson, Managing Director Heineken România, care a asigurat președinția pe parcursul anului 2020.

 • Prețul grâului crește, în urma evoluțiilor din Rusia și China
  luni, 14:56

  Cotația grâului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii șase ani la Bursa de la Chicago, după ce principalul exportator, Rusia, a anunțat că intenționează să majoreze taxa la exporturile de grâu până la 50 de euro pe tonă, de la 1 martie și până la 30 iunie, ceea ce ar putea face grâul provenit din alte țări mai atractiv pentru cumpărători, transmite Bloomberg.

 • Iordania a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România
  Iordania a cumpărat 60.000 de tone de grâu din România
  joi, 10:51

  Agenția de stat responsabilă pentru achizițiile de grâu ale Iordaniei a cumpărat o cantitate de 60.000 de tone de grâu de la firma Cerealcom Dolj, la o licitație care s-a închis miercuri, au declarat o serie de traderi europeni pentru Reuters.

 • Rusia va deveni principalul exportator de grâu
  Rusia va deveni principalul exportator de grâu
  joi, 09:11

  Rusia va deveni cel mai mare exportator global de grâu, în pofida introducerii unei taxe la exporturile de grâu, precum și a unei cote la exporturile de cereale, se arată într-o estimare realizată de Departamentul American al Agriculturii (USDA), informează site-ul rt.com.

 • Agricover Credit se împrumută și de la OTP Bank România
  Agricover Credit se împrumută și de la OTP Bank România
  joi, 07:23

  Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, a contractat de la OTP Bank Romania un credit de tip revolving în sumă de 22 milioane de lei, pentru o perioadă de 12 luni.

 • Autoritatea europeană în domeniul alimentar și-a dat acordul pentru consumul de insecte
  13 ian 2021

  Insectele au mai făcut un pas spre farfuriile europenilor, după ce miercuri Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a decis că viermele de făină este sigur pentru consumul uman, atât ca atare cât și ca aditiv pudră, transmite Bloomberg.

 • Încasările din exporturile de semințe de floarea-soarelui, în scădere cu 13,2% în primele trei trimestre ale anului trecut
  Încasările din exporturile de semințe de floarea-soarelui, în scădere cu 13,2% în primele trei trimestre ale anului trecut
  13 ian 2021

  România a încasat din exporturile de semințe de floarea-soarelui în țările intra și extracomunitare peste 413,9 milioane de euro în perioada ianuarie-septembrie 2020, în scădere cu 13,2%, față de intervalul similar din 2019, conform datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

 • Peste 43 de milioane de hectare de pădure distruse din 2004
  Peste 43 de milioane de hectare de pădure distruse din 2004
  13 ian 2021

  Peste 43 de milioane de hectare de pădure, de mărimea unei țări precum Irakul, s-au pierdut pe cele 24 de fronturi majore ale defrișărilor din întreaga lume între 2004 și 2017, potrivit unui raport al World Wide Fund for Nature (WWF) publicat miercuri, informează AFP.

 • Efectul secetei: Legumele se scumpesc
  Efectul secetei: Legumele se scumpesc
  10 ian 2021

  Seceta din toamna anului 2019, prelungită și anul trecut, i-a afectat puternic pe fermierii din toate sectoarele.