Kraft, General Mills și alte companii vor cere despăgubiri producătorilor de ouă din SUA, după câștigarea unui proces privind prețurile prea mari

Kraft, General Mills și alte companii vor cere despăgubiri producătorilor de ouă din SUA, după câștigarea unui proces privind prețurile prea mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Kraft, General Mills și alte companii importante din sectorul alimentelor au convins un juriu federal din Chicago că marii producători de ouă din SUA sunt răspunzători pentru creșterea ilegală a prețurilor, deschizând calea unui al doilea proces pentru a determina daunele, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Verdictul dat săptămâna trecută a urmat unui proces antitrust de mai bine de cinci săptămâni împotriva unui grup de producători de ouă, inclusiv Cal-Maine Foods, cel mai mare producător și distribuitor de ouă din țară, și Rose Acre, al doilea ca mărime, pe baza afirmațiilor că ei ”manipulează” piața, conspirând pentru a percepe prețuri artificial de ridicate, scrie News.ro.

Romsilva scoate la vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun – brazi și molizi, la prețuri cuprinse între 15 și 35 de lei CITEȘTE ȘI Romsilva scoate la vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun – brazi și molizi, la prețuri cuprinse între 15 și 35 de lei

Cal-Maine a spus că a fost dezamăgit de verdictul juriului privind răspunderea. Potrivit companiei, juriul a respins ”porțiuni cheie” din pretențiile reclamanților și că ”va contesta cu fermitate” prezentarea în instanță a producătorilor de produse alimentare.

Avocații altor acuzați nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

De asemenea, au fost considerate răspunzătoare asociațiile comerciale United Egg Producers și United States Egg Marketers.

Toți inculpații au negat orice faptă greșită.

Kraft și ceilalți reclamanți, inclusiv Kellogg și Nestle, vor argumenta în această săptămână pentru despăgubiri, la o a doua fază de două zile a procesului care va începe pe 28 noiembrie, în fața aceluiași juriu.

DECIZIE ”Horticultura urbană” va fi subvenționată asemenea celorlalte culturi agricole CITEȘTE ȘI DECIZIE ”Horticultura urbană” va fi subvenționată asemenea celorlalte culturi agricole

Producătorii de alimente reclamanți nu au propus o sumă specifică de daune, a declarat marți un purtător de cuvânt al firmei lor de avocatură, Jenner & Block.

Un avocatul de la Jenner, Brandon Fox, a declarat la proces că reclamanții au cheltuit ”sute de milioane de dolari” pentru produse cu ouă.

El a spus că Kellogg a cumpărat de la Rose Acre produse din ouă în valoare de zeci de milioane de dolari.

Într-o declarație, Fox a spus că reclamanții au fost ”incredibil de mulțumiți” de decizia juriului de a-i trage la răspundere pe pârâți.

Kraft și ceilalți reclamanți au susținut că grupul Cal-Maine și ceilalți pârâți au conspirat pentru a limita furnizarea de ouă, într-o schemă de creștere a prețurilor.

"Conspirația a existat. Cunoașteți jucătorii. Știți cine a făcut-o. Ați avut ocazia să o vedeți zi de zi", a spus Fox juraților la proces.

Pârâții au justificat că cererea consumatorilor și interesele corporative independente au determinat deciziile de afaceri.

”Impactul avut de acest caz a fost incomensurabil”, a declarat juraților un avocat al Rose Acre, companie deținută de o familie, James King, de la firma Porter, Wright, Morris & Arthur.

Reclamanții anticipează că procesul de despăgubire va dura aproximativ două zile. Judecătorul districtual american Steven Seeger conduce cazul. ​

viewscnt
Afla mai multe despre
kraft
general mills
oua