Amazon cumpără 11 aeronave Boeing pentru a-și eficientiza livrările

Amazon cumpără 11 aeronave Boeing pentru a-și eficientiza livrările
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2021

Amazon.com Inc a anunțat marți că a achiziționat 11 avioane Boeing 767-300 de la companiile aeriene Delta Air Lines și WestJet Airlines, pentru a-și accelera și majora capacitatea de livrare, în contextul creșterii comenzilor online, ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit AP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania americană, care nu a dorit să dea publicității valoarea tranzacției, a precizat că este pentru prima dată când a cumpărat aeronave pentru rețeaua sa de livrare, după ce în ultimii ani a închiriat aparate pentru aceste operațiuni, scrie Agerpres.

Succes neașteptat, pe ultima sută de metri: Modelul românesc Dacia Sandero - cel mai vândut automobil din Spania pe întregul an CITEȘTE ȘI Succes neașteptat, pe ultima sută de metri: Modelul românesc Dacia Sandero - cel mai vândut automobil din Spania pe întregul an

Cele 11 aeronave, care vor fi transformate pentru a transporta mărfuri, se vor alătura rețelei de transport aerian a Amazon până în 2022, se arată într-un comunicat al celui mai mare retailer online global.

În iunie, Amazon a închiriat 12 avioane Boeing 767-300 transformate pentru a transporta mărfuri de la Air Transport Services Group Inc, astfel încât flota sa depășește 80 de aparate.

"Având aeronavele noastre și altele închiriate în flota noastră în creștere putem să ne gestionăm mai bine operațiunile", a afirmat Sarah Rhoads, vicepreședinte Amazon Global Air.

În octombrie, gigantul american anunța că investițiile sale masive în infrastructura necesară livrării mărfurilor vor continua probabil în următorii ani.

Analiștii apreciază că Amazon își poate permite astfel de cheltuieli pentru că este una dintre puținele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri și venituri record.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
boeing