Angajații Stellantis primesc bonus 1,9 miliarde de euro

Angajații Stellantis primesc bonus 1,9 miliarde de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 feb 2024

Sumele pe care Stellantis le-a redistribuit angajaților din toată lumea, în cei trei ani de existență, au ajuns la 6 miliarde de euro, după anunțul din acest an, privind primele de performanță pentru 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații eligibili din cadrul Stellantis vor primi în cadrul programului de recompensare pentru performanță suma totală de 1,9 miliarde euro, premierea fiind bazată atât pe performanțele financiare ale companiei, cât și pe atingerea obiectivelor internaționale și locale. În total, suma acordată angajaților ajunge la 6 miliarde de euro, fiind vizați aproximativ 95% din cei care lucrează pentru companie în diferitele subsidiare din lume.

VIDEO Autostrada Unirii: România semnează cu turcii pentru un nou tronson. Contract și la nivel simbolic. Când va fi lansat Drumul Expres Arad – Oradea CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada Unirii: România semnează cu turcii pentru un nou tronson. Contract și la nivel simbolic. Când va fi lansat Drumul Expres Arad – Oradea

O a doua acțiune derulată de Stellantis pentru angajați este „Shares to win”, care permite achiziția de acțiuni la prețuri preferențiale cu suport financiar din partea companiei, de 1000 de euro. Schema urmează să fie extinsă la 242.000 de angajați eligibili ai Stellantis.

„Într-un context actual extrem de solicitant și competitiv, toți angajații Stellantis pot fi mândri de ceea ce am construit împreună în ultimii trei ani și pentru aceasta aș dori să-i mulțumesc călduros fiecăruia dintre ei. Obținem rezultate solide care ne permit, pentru al treilea an consecutiv, să redistribuim aproape 1,9 miliarde de euro în participarea la profit și bonusuri variabile. Aceste programe de împărțire a profitului și de remunerare variabilă constituie mult mai mult decât o simplă reflectare a performanței și realizărilor angajaților noștri. Aceasta este o recunoaștere justă a contribuției lor la succesul nostru comun”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis.

Stellantis a fost depășită de General Motors și coboară pe locul 5 în lume, într-un an cu recorduri financiare CITEȘTE ȘI Stellantis a fost depășită de General Motors și coboară pe locul 5 în lume, într-un an cu recorduri financiare

În Franța, angajații vor primi un minim de 4.100 de euro, în baza acordului de distribuire a profitului, o sumă care este echivalentă cu peste 2,5 luni de salariu net pentru primele niveluri de angajare. Bonusurile se adaugă creșterii salariale de 4,3% anunțate în decembrie anul trecut, sistem care vizează susținerea în special a primelor niveluri de remunerare.

Stellantis a anunțat o creștere a veniturilor și profiturilor companiei, în 2023, cu 189,5 miliarde euro venituri, mai mari cu 6% față de 2022, și 18,6 miliarde de euro profit net, în creștere cu 11% față de anul anterior, un rezultat bazat pe un profit operațional de 24,3 miliarde euro, în creștere cu 1%, șipe  o marjă foarte bună, de 12,8%.

Vânzările Stellantis în 2023 s-au ridicat la 6,17 milioane de unități, în creștere cu 7% față de anul 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis profit
bonus angajati stellantis
vanzari stellantis