Ce s-a întâmplat pe Aeroportul Internațional Sibiu după plecarea Ryanair

Ce s-a întâmplat pe Aeroportul Internațional Sibiu după plecarea Ryanair
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Traficul aerian a scăzut în acest an cu 11% față de anul trecut pe Aeroportul Internațional din Sibiu, ceea ce a dus la pierderea a aproape 64.000 de pasageri, după plecarea companiei Rynair de aici, potrivit directorului general Marius Gîrdea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În perioada ianuarie - noiembrie 2023 s-a înregistrat un număr total de 512.110 pasageri îmbarcați-debarcați față de 576.092 pasageri îmbarcați-debarcați în aceeași perioadă a anului 2022. Scăderea de 11,1% a fost cauzată de suspendarea operațiunilor Ryanair de la Sibiu", a declarat directorul general al AIS, Marius Gîrdea.

Gazele din Marea Neagră: OMV Petrom a atribuit noi contracte, de aproape jumătate de miliard de euro, pentru foraj CITEȘTE ȘI Gazele din Marea Neagră: OMV Petrom a atribuit noi contracte, de aproape jumătate de miliard de euro, pentru foraj

Rynair a decis să opereze în acest an doar pe aeroporturile regionale principale din țară, respectiv Cluj-Napoca și Iași, în detrimentul celor din Craiova, Sibiu, Suceava și Timișoara, precizează directorul general al AIS.

"Precizez, încă o dată, faptul că decizia de suspendare sau menținere a unei rute este independentă de aeroport și aparține operatorilor aerieni, fiind strict legată de evaluările proprii ale acestora privind potențialul unei rute, costurile și riscurile implicate, viabilitatea operaționalizării zborurilor și nivelul de volum de trafic necesar pentru efectuarea unui serviciu de transport aerian pe o anumită rută. În cazul Ryanair, strategia acestora pentru România la nivelul acestui an a fost de relocarea operațiunilor aeriene pe aeroporturile regionale principale, respectiv Cluj-Napoca și Iași, in detrimentul aeroporturilor Craiova, Sibiu, Suceava și Timișoara, unde acesta și-a încetat operațiunile în sezonul de iarnă 2022-2023", a explicat Marius Gîrdea.

Pe aeroportul sibian operează în prezent trei companii: Wizz Air, Lufthansa și Austrian Airlines. 

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul internațional sibiu
avion