Faurecia atrage 80 milioane de euro de la BERD pentru investiții, inclusiv în România

Faurecia atrage 80 milioane de euro de la BERD pentru investiții, inclusiv în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 ian 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va investi până la 80 de milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni de tip Schuldschein a Faurecia, bani ce vor fi folosiți exclusiv pentru finanțarea proiectelor grupului francez din România, Polonia, Tunisia și Maroc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Faurecia a semnat un plasament privat Schuldschein în valoare de de 700 de milioane de euro, în cadrul strategiei sale de finanțare sustenabilă (ESG).

Emisiunea a fost structurată în patru tranșe, pe 2,5, 4, 5 și, respectiv 6 ani și este cel mai mare plasament Schuldschein de până acum al unei companii non-germane. Cea mai mare parte a fondurilor atrase va merge către finanțarea achiziției Hella.

Bolt atrage o nouă finanțare și ajunge la o valoare de 7,4 miliarde euro CITEȘTE ȘI Bolt atrage o nouă finanțare și ajunge la o valoare de 7,4 miliarde euro

BERD a anunțat acum că participă cu până la 80 de milioane de euro la tranșa pe 6 ani, fonduri ce vor fi utilizate “exclusiv” pentru a sprijini investițiile Faurecia pe piețele din România, Polonia, Tunisia și Maroc, programate pentru perioada 2022-2026.

“Acestea includ cercetare și dezvoltare (R&D) pentru vehicule electrice și generarea de energie regenerabilă prin acorduri de achiziție de energie electrică (PPA) în Polonia și România, eligibile în cadrul abordării băncii privind tranziția către o economie verde”, potrivit BERD.

Încasările de la BERD vor finanța, de asemenea, investiții de creștere în fabricile Faurecia din România, Maroc și Tunisia.

În vară, grupul francez Faurecia, printre cei mai mari furnizori de echipamente auto, prezent cu 5 fabrici în România, a ajuns la un acord privind preluarea unui pachet de 60% din acțiunile Hella, cel mai important furnizor auto specializat în sisteme de iluminat și electronice, cu circa 4.400 de angajați pe piața românească.

Grupul a anunțat atunci că va lansa și o ofertă publică pentru achiziția restului de acțiuni, în urma căreia și-a majorat la 79,5% participația la Hella.

Investiția totală s-a ridicat la 5,3 miliarde de euro.

Prezentă în România din 2003, Faurecia deține fabrici la Tălmaciu (divizia scaune auto), Craiova (tehnologii de control al emisiilor), Pitești (sisteme de interior), precum și la Râmnicu Vâlcea (tapițerii textile și din piele) și Cățeasca, Argeș, fabrică inaugurată în 2017, în urma unei investiții de 8 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
banca europeana reconstructie si dezvoltare
faurecia
obligatiuni schuldschein
investitii faurecia romania