FOTO Faurecia a inaugurat o nouă fabrică, în Argeș, după o investiție de 8 milioane de euro

FOTO Faurecia a inaugurat o nouă fabrică, în Argeș, după o investiție de 8 milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 mar 2017

Producătorul de echipamente auto Faurecia a inaugurat a cincea fabrică din România, la Cățeasca, Argeș, într-un loc în care sunt comasați tot mai mulți furnizori de componente pentru industria auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Faurecia a investit 8 milioane de euro într-o nouă fabrică, în județul Argeș, noua construcție având 14.000 metri pătrați, destinată producției de componente pentru planșa de bord, panouri de ușă și consola centrală. Unitatea va avea 900 de angajați, din care 370 de operatori au fost deja angajați pentru startul producției.

„Suntem cu toții aici pentru a sărbători această reușită a Faurecia în România, dar și la nivelul operațiunilor noastre globale. Fabrica pe care o inaugurăm oficial astăzi este una dintre cele mai moderne unități de producție ale grupului nostru, datorită tehnologiilor utilizate dar și a condițiilor de muncă oferite pentru angajații noștri. În momentul de față avem 370 operatori de producție, specialiști tehnici, coordonatori de echipe și manageri. Până în 2020 vom ajunge la 900 de angajați, urmând a fi create peste 500 de noi locuri de muncă”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepreședinte executiv, Sisteme de Interior.

FOTO Faurecia a inaugurat o nouă fabrică, în Argeș, după o investiție de 8 milioane de euro

Fabrica din Argeș va furniza componente pentru unii dintre cei mai importanți producători auto din lume precum Jaguar Land-Rover, Fiat-Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot-Citroen și Renault. Potrivit anunțului companiei, componentele auto produse de angajații din Argeș sunt folosite în echiparea unor modele premium ca Range Rover Velar și DS 7 Crossback.

Faurecia a intrat pe piața din România în 2003 și a construit până acum 5 fabrici, la Tălmaciu, Sibiu (Scaune Auto), Craiova, Dolj (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni, Argeș (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) și cea mai recentă, tot în Argeș (Sisteme de Interior). Compania are peste 3.300 angajați în țara noastră și a înregistrat vânzări totale de 219,3 milioane de euro.

Spaniolii de la Gestamp intră pe piața locală prin achiziția MPO România, furnizor Dacia și Johnson Control CITEȘTE ȘI Spaniolii de la Gestamp intră pe piața locală prin achiziția MPO România, furnizor Dacia și Johnson Control

Faurecia este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, având trei divizii  cheie: Scaune Auto, Sisteme de Control a Emisiilor și Sisteme de Interior. În 2016, grupul a anunțat vânzări totale de 21 miliarde de euro. La 31 decembrie 2016, Faurecia avea 100.000 de angajați în 34 de țări la cele 320 de unități de producție și 30 de centre de cercetare și dezvoltare. Faurecia este listată la bursa Euronext Paris și tranzacționată pe piața de acțiuni din SUA la NYSE over-the-counter (OTC).

viewscnt
Afla mai multe despre
faurecia
componente auto
dacia
arges