Fostul șef al Volkswagen, investigat pentru o posibilă fraudă în scandalul emisiilor

Fostul șef al Volkswagen, investigat pentru o posibilă fraudă în scandalul emisiilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 ian 2017

Martin Winterkorn, fostul director general al grupului german Volkswagen, este investigat sub suspiciune de fraudă în legătură cu scandalul emisiilor poluante, au anunțat vineri procurorii germani, citați de MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Procurorii din orașul Braunschweig, care au jurisdicție în regiunea în care își are sediul grupul auto, au efectuat recent percheziții la 28 de companii și locuințe particulare în legătură cu acest caz, numărul inculpaților urcând de la 21 la 37.

Winterkorn este suspectat și de manipulare de piață în legătură cu scandalul emisiilor, ancheta în acest caz fiind demarată în iunie anul trecut.

Le Figaro: Automobilele low-cost, în frunte cu Dacia, au cel mai scăzute costuri de utilizare CITEȘTE ȘI Le Figaro: Automobilele low-cost, în frunte cu Dacia, au cel mai scăzute costuri de utilizare

Potrivit anchetatorilor, sunt indicații “suficiente” că Winterkorn știa despre softul ilegal utilizat pe mașinile diesel înainte de 22 septembrie 2015, când grupul german a admis public că a manipulat testele de mediu în cazul a peste 11 milioane de automobile vândute într-un interval de șapte ani.

Scandalul, cel mai mare din istoria grupului auto german, a dus la demisia lui Winterkorn și a costat Volkswagen peste 20 miliarde de euro până în prezent.

Winterkorn a negat în repetate rânduri că ar fi știut de existența softului înainte de izbucnirea scandalului.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
martin winterkorn
procurori
investigatie
scandal
emisii poluante
frauda