FOTO România deschide prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE

FOTO România deschide prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere deschide, la punctele de frontieră Borș II și Nădlac II, câte un culoar dedicat camioanelor înmatriculate în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Automarfarele care ies din țară trebuie să treacă întâi prin Agențiile de Control și Încasare din vămi. Abia apoi, transportatorii se pot prezenta la controlul de frontieră.

FOTO Imagini spectaculoase cu cel mai dificil tronson de autostradă din istoria României. Sunt chemați muncitori din toată țara CITEȘTE ȘI FOTO Imagini spectaculoase cu cel mai dificil tronson de autostradă din istoria României. Sunt chemați muncitori din toată țara

"S-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat! Mai exact, în Agenția de Control și Încasare (ACI) a fost deschisă o bandă de circulație doar pentru autovehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe cealaltă bandă va fi permisă circulația, atât pentru autovehiculele înmatriculate în statele membre UE, cât și cele înmatriculate în state non-UE", a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Măsura a fost luată în urma protestelor transportatorilor din luna ianuarie, aceștia fiind nemulțumiți, printre altele, de timpii mari de așteptare în vămi.

VIDEO&FOTO Turcii încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Moldovei

Benzile noi create vor avea inscripția "EU" și vor putea circula pe acestea numai camioanele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe benzile inscripționate "ALL TRUCKS" vor putea circula, atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate în state membre UE, dacă benzile inscripționate "EU" sunt suprasolicitate sau banda "ALL TRUCKS" este liberă, conform CNAIR.

FOTO România deschide prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ue
vama