Auto/Transporturi

România - parc auto învechit. 78,6% din vehicule au o vechime de peste 10 ani

România - parc auto învechit. 78,6% din vehicule au o vechime de peste 10 ani

ieri, 20:00

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulație, în evidențele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor la 31 decembrie 2019, a fost de 8.749.390 vehicule, din care 78,1% aparțineau persoanelor fizice, potrivit unei cercetări a Institutului Național de Statistică (INS).

 • VIDEO Accident spectaculos, cu 6 mașini, într-o intersecție din Capitală
  VIDEO Accident spectaculos, cu 6 mașini, într-o intersecție din Capitală
  ieri, 12:38

  Traficul rutier din Capitală rămâne în top-ul european ca unul dintre cele mai aglomerate, Bucureștiul dominând acest clasament și urcând recent două locuri, pe poziția a 5-a, și la nivel global în cea ce privește orașele mari cu cele mai grave probleme ale traficului rutier.

 • China le permite companiilor aeriene străine să asigure un zbor pe săptămână
  China le permite companiilor aeriene străine să asigure un zbor pe săptămână
  ieri, 11:29

  China, care și-a redus drastic legăturile cu restul lumii din cauza pandemiei, a anunțat joi că toate companiile aeriene străine vor putea relua un număr limitat de zboruri începând cu 8 iunie, ridicând de facto interdicția care îi viza pe transportatorii americani, relatează AFP.

 • IATA: Traficul aerian global s-a redresat în mai, în urma scăderii prețurilor biletelor
  IATA: Traficul aerian global s-a redresat în mai, în urma scăderii prețurilor biletelor
  ieri, 09:34

  Traficul aerian global de pasageri a crescut cu 30% în mai, față de nivelul extrem de scăzut din aprilie, deoarece companiile aeriene au redus prețul biletelor interne în medie cu 23%, pentru a încuraja revenirea clienților, se arată în raportul Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA), publicat miercuri, transmite Reuters.

 • Enel X și-a triplat rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice
  Enel X și-a triplat rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice
  ieri, 09:00

  Enel X a anunțat miercuri că și-a extins rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice, o creștere de aproximativ trei ori de la circa 10.500 deja disponibile, lansând serviciul eRoaming în colaborare cu operatorul olandez de rețele de încărcare a vehiculelor electrice Allego, precum și cu Robert Bosch GmbH și cu compania germană Innogy.

 • Mai multe trenuri suspendate din martie și aprilie vor fi repuse în circulație de CFR Călători
  Mai multe trenuri suspendate din martie și aprilie vor fi repuse în circulație de CFR Călători
  ieri, 08:33

  CFR Călători anunță că va repune în circulație, în perioada următoare, mai multe trenuri suspendate în contextul pandemiei de coronavirus. De miercuri, biletele de tren pot fi cumpărate cu anticipație de 20 de zile, față de zece zile cât era până acum.

 • Blue Air în 2019: afaceri în scădere, dar revenire pe profit consistent după un minus de trei ani
  Blue Air în 2019: afaceri în scădere, dar revenire pe profit consistent după un minus de trei ani
  ieri, 07:23

  Compania low-cost Blue Air, cel mai mare transportator aerian român și al doilea mare jucător pe piața locală, după rivalul ungar Wizz Air, a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 2,19 miliarde de lei, în scădere cu 5,4% față de anul precedent. În schimb, prin reducerea cheltuielilor totale cu peste 8%, operatorul aerian a revenit pe câștig după trei ani, cu un profit net de 72,2 milioane de lei, de la o pierdere netă de 145,6 milioane de lei în 2018. În intervalul 2016 - 2018, compania a fost pe minus.

 • VIDEO & FOTO Noul BMW Serie 4 Coupe, prezentat în premieră
  VIDEO & FOTO Noul BMW Serie 4 Coupe, prezentat în premieră
  ieri, 07:09

  BMW a dezvăluit noul Seria 4 Coupe într-un eveniment digital, forțat de conjunctura actuală, și își împrospătează astfel gama cu un model ce prefigurează apariția viitorului i4, complet electric.

 • Dacia Sandero, cel mai vândut model în Spania, în luna mai. Vânzările auto din Italia și Spania și-au revenit parțial
  Dacia Sandero, cel mai vândut model în Spania, în luna mai. Vânzările auto din Italia și Spania și-au revenit parțial
  ieri, 06:12

  Piețele de automobile din Spania și Italia au fost afectate și în luna mai, deși au fost reluate parțial activitățile comerciale. Marca Dacia a reușit să se descurce mai bine decât alți competitori, ceea ce înseamnă că a recuperat din cota de piață pierdută anterior.

 • FOTO Ministrul de Interne a bătut palma cu șeful Dacia. Poliția va primi trei modele diferite
  FOTO Ministrul de Interne a bătut palma cu șeful Dacia. Poliția va primi trei modele diferite
  miercuri, 21:00

  Poliția Română, reprezentată de ministrul de Interne Marcel Vela, și Automobile Dacia au ajuns la o înțelegere pentru achiziția unor automobile Duster, Logan și Dokker pentru utilizarea lor de polițiști în misiunile operative.