Auto/Transporturi

AT&T și Verizon Communications amână temporar activarea serviciilor 5G în apropierea unor aeroporturi cheie din SUA

AT&T și Verizon Communications amână temporar activarea serviciilor 5G în apropierea unor aeroporturi cheie din SUA

astăzi, 15:52

AT&T și Verizon Communications au convenit să amâne temporar activarea unor turnuri wireless în apropierea aeroporturilor cheie din Statele Unite, pentru a evita o întrerupere semnificativă a curselor aeriene din țară, transmite Reuters.

 • VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Primul tronson pe care s-ar putea circula chiar de anul acesta. Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit
  VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Primul tronson pe care s-ar putea circula chiar de anul acesta. Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit
  astăzi, 13:42

  Primul tronson în lucru al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, secțiunea 1 de la Sibiu la Boița se află la un stadiu fizic destul de avansat, iar pentru finalul anului 2022 există premisele pentru darea în trafic, chiar și dacă doar în sistem half-profile pe viaductul Tălmăcel - cea mai impresionantă lucrare din proiect. Viaductul Tălmăcel este executat în consolă - se toarnă tablierul podului dinspre picioarele podului spre exterior - iar primele elemente turnate au ajuns să se unească pe una dintre căile podului.

 • Volkswagen și Bosch se asociază pentru a echipa fabrici producătoare de celule de baterii
  Volkswagen și Bosch se asociază pentru a echipa fabrici producătoare de celule de baterii
  astăzi, 13:00

  Volkswagen și Bosch au convenit să înființeze o societate mixtă până la sfârșitul acestui an pentru a echipa fabricile de celule de baterii și pentru a ajuta Europa să fie autonomă în producția de baterii, transmite Reuters.

 • FOTO Protest la sediul STB
  FOTO Protest la sediul STB
  astăzi, 13:00

  Sindicaliștii Societăți de Transport București au protestat în fața sediului companiei. După cum susțin angajații companiei, situația financiară din ultimele luni a fost prost gestionată.

 • Un an de Stellantis: 14 mărci, 10 noi modele lansate, 30 de miliarde investiții în electrificare
  Un an de Stellantis: 14 mărci, 10 noi modele lansate, 30 de miliarde investiții în electrificare
  astăzi, 11:00

  Stellantis, cea mai nouă companie auto din industria globală, a împlinit un an de existență, după ce pe 16 ianuarie 2021 intra în vigoare acordul de fuziune semnat de reprezentanții celor două companii care au fuzionat: Peugeot SA (PSA) și Fiat Chrysler Automobiles (FCA), iar pe 19 ianuarie se tranzacționa pe bursele din Europa și SUA.

 • FOTO Uzina Dacia a produs mașina cu numărul 7 milioane
  FOTO Uzina Dacia a produs mașina cu numărul 7 milioane
  astăzi, 10:26

  Fabrica de automobile Dacia, din Mioveni, Argeș, a produs marți, 18 ianuarie, mașina cu numărul 7 milioane, modelul produs fiind un Duster.

 • Ministrul Mediului afirmă că primarii susțin taxarea suplimentară a mașinilor second hand: Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări
  Ministrul Mediului afirmă că primarii susțin taxarea suplimentară a mașinilor second hand: Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări
  astăzi, 08:31

  Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că primarii susțin taxarea suplimentară a mașinilor second hand, întrucât există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări. Primarii i-au spus ministrului că sunt persoane care cu asta se ocupă, un primar primind și 50 de cereri de înmatriculare de la o singură persoană. Ministrul precizează, însă, că o eventuală taxare va fi pregătită din timp.

 • Angajații Automobile Dacia primesc bonusul de profit. De 33 de ori mai mic decât colegii de la Mercedes
  Angajații Automobile Dacia primesc bonusul de profit. De 33 de ori mai mic decât colegii de la Mercedes
  astăzi, 07:00

  Angajații fabricii de automobile Dacia din Mioveni vor primi în această perioadă bonusul negociat prin contractul colectiv de muncă, aferent profitului obținut de companie în anul anterior. Suma este mai mică de 200 de euro, conform profiturilor și proporțional cu salariile celor din fabrică.

 • Ministrul Transporturilor a semnat două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului ''Transilvania'' Târgu Mureș
  Ministrul Transporturilor a semnat două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului ''Transilvania'' Târgu Mureș
  ieri, 17:12

  Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunță că a semnat două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureș, în valoare totală de 149 de milioane de lei. Obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport și trebuie finalizat până în luna decembrie 2023.

 • Românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă
  Românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă
  ieri, 13:18

  Curtea de Justiție a Uniunii Europene le-a dat dreptate unor cetățeni slovaci, după ce mașina în care se aflau a fost confiscată de poliția italiană, invocându-se faptul că șoferul avea rezidență în Italia de mai mult de 6 luni, iar automobilul pe care îl conducea era înmatriculat în alt stat decât cel italian. Mașina era înregistrată pe numele pasagerului, cetățean care nu era rezident în Italia, se specifică în dosarul înaintat Curții de Justiției, însă acest detaliu nu i-a înduplecat pe polițiști care au aplicat exact litera legii.