Auto/Transporturi

Dăncilă, neînțelegând de ce autostrăzile sunt contestate din motive de mediu: Toți cei care își iubesc țara să ne unim în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură

Dăncilă, neînțelegând de ce autostrăzile sunt contestate din motive de mediu: Toți cei care își iubesc țara să ne unim în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură

astăzi, 16:42

După ce săptămâna trecută a avut loc protestul ”România vrea autostrăzi”, premierul Dăncilă a dorit să lanseze un apel ”către toți cei care își iubesc țara” să se unească pentru a accelera proiectele de infrastructură. Totodată, Dăncilă a arătat că ”românii adevărați” trebuie să știe că proiectele de autostrăzi sunt contestate din motive de mediu, șefa Executivului arătându-se indignată că proiectele pot fi întârziate din cauza numărului insuficient de culoare pentru mamifere mari sau pentru insuficienta cercetare a locațiilor pentru lilieci.

 • Condițiile pentru Prima Mașină au fost schimbate. Facilitate importantă pentru cine a mai avut mașină
  Condițiile pentru Prima Mașină au fost schimbate. Facilitate importantă pentru cine a mai avut mașină
  astăzi, 16:00

  Condițiile pentru programul Prima Mașină, prin care sunt acordate garanții pentru cumpărarea de automobile noi cu credit bancar, au fost schimbate astăzi de Guvern, fiind stabilit, de exemplu, că pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic (cu motor cu ardere internă), prețul de achiziție nu poate depăși 50.000 lei plus TVA. Pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid, prețul de achiziție nu va putea depăși 100.000 lei plus TVA. Pentru autoturismele electric hibrid și full electric, prețul de achiziție va fi de maximum 150.000 lei plus TVA.

 • Viitorul Alitalia este incert după ce EasyJet s-a retras din procesul de privatizare
  Viitorul Alitalia este incert după ce EasyJet s-a retras din procesul de privatizare
  astăzi, 10:39

  Compania aeriană britanică EasyJet a anunțat luni că a pus punct discuțiilor cu Ferrovie dello Stato rail group (FS) și Delta Airlines în vederea salvării Alitalia, cee ce ridică un semn de întrebare asupra viitorului companiei aeriene italiene, transmite Reuters.

 • Lyft a lansat campania de informare referitoare la oferta publică inițială
  Lyft a lansat campania de informare referitoare la oferta publică inițială
  astăzi, 10:05

  Lyft a început luni campania de informare referitoare la oferta publică inițială pentru care țintește o evaluare de până la 23 de miliarde de dolari, dorind să atragă investitorii înainte ca rivala sa mai mare Uber Technologies să se listeze în aprilie, transmite Reuters.

 • Ministerul Justiției va cumpăra 241 de autovehicule
  Ministerul Justiției va cumpăra 241 de autovehicule
  astăzi, 08:38

  Ministerul Justiției va cumpăra 241 de autovehicule pentru reînnoirea parcului auto al instanțelor de judecată, a anunțat ministrul Tudorel Toader. "Transmitem câte unul la fiecare instanță de judecată indiferent de nivelul ei, Înalta Curte având parcul actualizat", a spus Toader.

 • Șeful vânzărilor Renault, plecat după arestarea lui Gosn, a fost racolat de PSA Group
  Șeful vânzărilor Renault, plecat după arestarea lui Gosn, a fost racolat de PSA Group
  astăzi, 08:00

  PSA Group l-a racolat pe Thierry Koskas, fost șef vânzări al Renault Group, care a plecat din companie imediat după ce Carlos Ghos a fost arestat în Japonia.

 • FOTO Mercedes-Benz va construi un SUV Maybach, de 200.000 de dolari, în uzina din SUA
  FOTO Mercedes-Benz va construi un SUV Maybach, de 200.000 de dolari, în uzina din SUA
  astăzi, 07:38

  Mercedes-Benz are în plan să construiască un SUV de lux, sub brandul Maybach, care ar urma să fie cel mai scump autoturism construit în SUA.

 • Tesla a deschis comenzile pentru Model Y. Cât costă cea mai ieftină versiune
  Tesla a deschis comenzile pentru Model Y. Cât costă cea mai ieftină versiune
  astăzi, 07:23

  Tesla a dat liber la comenzi online pentru noul Model Y, pe site-ul său, clienții fiind anunțați despre posibilitatea de a rezerva un model pentru suma de 2.500 de dolari. Cel mai ieftin Model Y este cel cu tracțiune spate, la 42.700 dolari, cu subvenții, dar nu intră în fabricație decât peste un an.

 • Parcul auto al României a depășit în premieră 8 milioane de vehicule, cu un număr record de autoturisme
  Parcul auto al României a depășit în premieră 8 milioane de vehicule, cu un număr record de autoturisme
  astăzi, 06:17

  Parcul auto al României a urcat anul trecut vertiginos, la peste 8 milioane de vehicule aflate în circulație, în creștere cu 7,3% față de numărul de vehicule existente în 2017, relevă ultimele date, analizate de Profit.ro.

 • UMB Spedition a reluat lucrările la centura Bacăului
  UMB Spedition a reluat lucrările la centura Bacăului
  ieri, 18:44

  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, luni, că UMB Spedition a reluat lucrările la centura Bacăului, lucrări întrerupte sâmbătă seara.