Auto/Transporturi

FOTO Film de prezentare a noului model electric MINI Cooper SE, pe Transfăgărășan: " "Într-un ac de păr, trece la mică distanță de o turmă de oi."

FOTO Film de prezentare a noului model electric MINI Cooper SE, pe Transfăgărășan: " "Într-un ac de păr, trece la mică distanță de o turmă de oi."

ieri, 09:00

Marca MINI, parte a grupului BMW AG, a decis să-și realizeze filmul de prezentare pentru noul model electric Cooper SE pe Transfăgărășan, în România. Descrierea momentului pe site-ul oficial al mărcii este plină de detalii picante ale zonei.

 • Șapte companii s-au înscris la licitațiile din prima etapă a programului de modernizare a 47 stații de cale ferată
  Șapte companii s-au înscris la licitațiile din prima etapă a programului de modernizare a 47 stații de cale ferată
  vineri, 19:42

  Compania Națională de Căi Ferate CFR a anunțat vineri că șapte companii românești de specialitate au depus oferte în cadrul licitațiilor publice, organizate de companie, pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru 44 de stații de cale ferată, incluse în programul ”Modernizarea a 47 de stații de cale ferată”, parte integrantă a Programului Operațional Infrastructură Mare, iar valoarea financiară estimativă pentru elaborarea studiilor de fezabilitate este de 16,5 milioane lei, fără TVA.

 • BMW vrea să-și reducă forța de muncă cu 6.000 de angajați
  BMW vrea să-și reducă forța de muncă cu 6.000 de angajați
  vineri, 12:38

  BMW intenționează să desființeze 6.000 de locuri de muncă în Germania, în următorii doi ani, potrivit unei informații publicate de revista germană Manager Magazin. În același timp, compania a răspuns că intenționează să-și mențină personalul la nivelul de anul trecut.

 • Greve la companiile aeriene Ryanair și Iberia din Spania
  Greve la companiile aeriene Ryanair și Iberia din Spania
  vineri, 08:31

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Spania, unde în perioada următoate sunt anunțate greve ale companiilor aeriene Ryanair și Iberia. Ca urmare, orarul zborurilor operate de Ryanair ar putea fi modificat în zilele de vineri și duminică din luna septembrie, iar cel al curselor Iberia în perioada 21-24 septembrie.

 • BMW ar trebui să cumpere Jaguar Land Rover, spun analiștii
  BMW ar trebui să cumpere Jaguar Land Rover, spun analiștii
  vineri, 08:00

  Jaguar Land Rover, companie britanică deținută de Tata Motors, ar putea intra în portofoliul BMW, potrivit analiștilor care speculează pe baza datelor financiare ale companiilor.

 • Volkswagen și Porsche, rechemare pentru sute de mii de mașini și mai multe modele din cauza unor probleme ale airbagurilor
  Volkswagen și Porsche, rechemare pentru sute de mii de mașini și mai multe modele din cauza unor probleme ale airbagurilor
  vineri, 07:52

  O rechemare amplă a mărcilor Volkswagen și Porsche a fost inițiată în urma unor posibile defecțiuni ale softului care controlează airbagurile. KBA monitorizează rechemarea, potrivit datelor acestei instituții.

 • Piața de automobile de peste ocean, posibil afectată: Trump revocă dreptul Californiei de a stabili norme de emisii mai dure pentru mașini
  Piața de automobile de peste ocean, posibil afectată: Trump revocă dreptul Californiei de a stabili norme de emisii mai dure pentru mașini
  vineri, 07:38

  Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat pe Twitter că va revoca dreptul statului California de a impune norme ale emisiilor mașinilor noi mai dure decât cele stabilite la nivel federal. Derogarea datează din 1970, când a fost acordată de Agenția de Protecția Mediului a SUA.

 • Wizz Air lansează o nouă cursă din România
  Wizz Air lansează o nouă cursă din România
  joi, 17:19

  Compania aeriană Wizz Air a anunțat joi lansarea rutei București - Lyon, zborurile urmând să fie operate din data de 2 iunie 2020.

 • Toyota se extinde în Brazilia
  Toyota se extinde în Brazilia
  joi, 15:39

  Toyota a anunțat joi că va investi un miliard de reali (243,29 milioane de dolari) pentru extinderea fabricii sale din statul brazilian Sao Paulo, unde va crea 300 de noi locuri de muncă, alăturându-se astfel producătorilor auto Volkswagen și General Motors care și-au majorat investițiile în regiune, transmite Reuters.

 • Sixt Group România continuă "Atelierul Union Motors". Alți 10 elevi intră în cursă, în anul școlar 2019-2020
  Sixt Group România continuă "Atelierul Union Motors". Alți 10 elevi intră în cursă, în anul școlar 2019-2020
  joi, 12:04

  În România, tinerii din școlile profesionale au opțiuni limitate de practică și de învățare a unei meserii. În cadrul Union Motors, parte a SIXT Group România, și unul dintre cele mai mari ateliere auto din țară, lucrează mulți profesioniști (mecanici, vopsitori, tinichigii), cu ani de experiență în domeniu. Este locul ideal unde tinerii de la școlile profesionale pot învăța, în mod practic, o meserie. Aici, ei au acces la echipamente de ultimă generație și de o echipă de profesioniști, rețeta potrivită pentru o bază practică solidă.