FOTO Start pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii Unirii

FOTO Start pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii Unirii
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că intră în licitație contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a autostrăzii A8, denumită și Autostrada Unirii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni, 6 luni de proiectare și 24 de luni execuție, iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km.

VIDEO A fost deschis primul Drum Expres din vestul țării CITEȘTE ȘI VIDEO A fost deschis primul Drum Expres din vestul țării

”CNAIR a transmis, astăzi, spre validare la ANAP documentația pentru contractul necesar construcției lotului Miercurea Nirajului- Sărățeni (23,4 km). Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km”, arată ministrul.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni, din care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție, iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

”După validarea documentației de atribuire, va fi publicat Anunțul de Participare la licitație în cadrul căruia va fi precizată și valoarea estimată a contractului. În termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziție publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înființata Companie pentru Investiții Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui”, mai spune Grindeanu.

DECIZIE Tarifele RCA rămân plafonate pentru încă 3 luni CITEȘTE ȘI DECIZIE Tarifele RCA rămân plafonate pentru încă 3 luni

Autostrada A8, denumită și Autostrada Unirii, este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungheni - Iași - Târgu Frumos - Pașcani - Târgu Neamț - Poiana Largului - Ditrău - Târgu Mureș, unde va face joncțiune cu Autostrada A3.

Va avea o lungime de 304,2 km, la un cost estimat de 4,07 miliarde de euro. 

FOTO Start pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii Unirii

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
grindeanu