FOTO VW T-Cross va fi fabricat în Spania, pe aceleași linii de producție cu VW Polo

FOTO VW T-Cross va fi fabricat în Spania, pe aceleași linii de producție cu VW Polo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 iul 2018

Volkswagen T-Cross, inamicul principal al SUV-urilor de mici dimensiuni din calsa B, va fi produs în Spania, în uzina grupul VW din Pamplona, Navarra, acolo unde este fabricat și modelul Polo, cu care împarte aceeași versiune a platformei MQB. Compania a prezentat imagini cu o variantă de preproducție camuflată parțial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkwagen T-Cross, cel mai mic SUV al mărcii, fabricat pe platforma modulară MQB, pe o versiune a acesteia pe care se produce și modelul subcompact Polo, va împărți cu micul hatchback și fabrica, cel puțin pentru piața europeană, urmând a fi produs în Spania, în uzina din Pamplona. Mașina va fi lansată în luna septembrie, în cadrul unui eveniment de companie care va înlocui lansarea tradițională la un salon auto.

Potrivit informațiilor oferite de Andreas Tostmann, Head of Volkswagen Production & Logistics, uzina spaniolă își va crește capacitate până la 350.000 de unități anual, numărul de angajați urmând să creacă cu 10%. Modelul va fi vândut, ulterior, și în China și America de Sud.

FOTO VW T-Cross va fi fabricat în Spania, pe aceleași linii de producție cu VW Polo

Volkswagen a prezentat o serie de imagini cu noul model, cu un camuflaj parțial, care nu mai respectă regulile nescrise ale unui astfel de vehicul, ci folosește “pattern-uri” colorate, pentru a atrage atenția cumpărătorilor tineri, care vor reprezenta principalul segment căruia i se adresează modelul.

Primele informații oficiale vorbesc despre un model foarte bine echipat la nivel de conectare, cu un nivel ridicat de asistență și o mulțime de gadeget-uri specifice.

Motorizările anunțate sunt similare cu cele de pe Polo, cu propulsoare pe benzină de la 95 la 150 CP, dar și un TDI de 95 CP.

Modelul va dispune de un portbagaj de 385 litri, ce se poate mări, prin rabatarea scaunelor, la 455 litri.

VW T-Cross face parte din segmentul B-SUV, respectiv din subsegmentul inferior, cu dimensiuni între 4 și 4.25 metri lungime, acolo unde se regăsește și modelul românesc Ford EcoSport, dar și Renault Captur sau chiar Dacia Sandero Stepway. Principala trăsătură a lui T-Cross este aceea că nu va dispune de tracțiune 4x4. Dacia Duster, un SUV de clasă B dar cu dimensiuni de peste 4.30 metri și cu opțiunea unei tracțiuni integrale, va fi un competitor indirect, mai ales din punct de vedere al prețului.

FOTO VW T-Cross va fi fabricat în Spania, pe aceleași linii de producție cu VW Polo

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
t-cross
suv