Germania se întoarce la combustibilii fosili, după blackout-ul din Spania: „Ne-am concentrat mult prea mult pe protecția mediului!”

Auto/Transporturi   
Germania se întoarce la combustibilii fosili, după blackout-ul din Spania: „Ne-am concentrat mult prea mult pe protecția mediului!”

Germania, țara UE care a instalat cele mai multe parcuri fotovoltaice, are nevoie de combustibilii fosili pentru echilibrarea sistemului energetic.

Ministrul german al Economiei, Katharina Reiche, a lansat un apel pentru construirea de noi centrale pe gaze în Germania, susținând că, în ultimii ani, țara s-a concentrat mult prea mult pe protecția mediului.

Urmărește-ne și pe Google News

„Avem nevoie de centrale pe gaze flexibile care să poată furniza electricitate atunci când nu bate vântul și soarele nu strălucește. Și avem nevoie de ele rapid”, a spus Katharina Reiche.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
FOTO Carrefour anunță - Vin legume și fructe românești CITEȘTE ȘI FOTO Carrefour anunță - Vin legume și fructe românești

De aceea, „este important să ne mișcăm rapid pentru a organiza licitații pentru centrale pe gaze cu capacități de cel puțin 20 de Gigawați, pentru a menține securitatea aprovizionării”, a susținut politicianul german, citată de DPA și Agerpres.

Recentul blackout din Spania a arătat cât de importante sunt centralele pe gaze, a continuat Reiche.

În opinia sa, în ultimii ani Germania s-a concentrat mult prea mult pe protecția mediului, uitând alte aspecte.

„Expansiunea energiilor regenerabile ne-a adus mai aproape de obiectivul nostru privind neutralitatea climatică”, a spus Reiche.

Totuși, a creat și costuri pentru sistemul energetic, sub forma costurilor cu extinderea rețelelor, costuri cu blocajele pe rețea și costuri pentru termocentralele pe cărbune și gaze, care trebuie analizate acum.

Ministrul german al Economiei a exclus revenirea la energia nucleară

Cu toate acestea, Katharina Reiche a exclus o revenire la energia nucleară, cum au cerut Uniunea Creștin-Democrată și Uniunea Creștin-Socială din Germania în campania electorală.

Nissan anunță concedieri în masă. Producătorul auto va da afară 11.000 de angajați pe plan mondial CITEȘTE ȘI Nissan anunță concedieri în masă. Producătorul auto va da afară 11.000 de angajați pe plan mondial

„Energia nucleară face parte din mixul energetic european, nu din mixul energetic al Germaniei”, a spus Reiche, care a adăugat că procesul de închidere a centralelor nucleare este finalizat, iar o eventuală revenire la energia nucleară ar presupune nu doar bani, ci și încrederea companiilor care ar trebui să construiască noi reactoare, încredere care nu mai există.

Șansa de revenire la energia nucleară a fost risipită în perioada crizei energetice „și acum trebuie să trăim cu această realitate”, a spus oficialul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
masini