IAG a depășit în premieră Air France-KLM la numărul de pasageri, în 2016

IAG a depășit în premieră Air France-KLM la numărul de pasageri, în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2017

IAG, proprietarul British Airways, a depășit pentru prima oară Air France-KLM în 2016 în funcție de numărul de pasageri, care a crescut cu 14%, la 100,7 milioane de persoane, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea a avut loc datorită includerii pentru prima oară a datelor anuale ale companiei irlandeze Aer Lingus, cumpărată de IAG în 2015, și a creșterilor înregistrate de operatorul spaniol Iberia și divizia low-cost Vueling.

Numărul de pasageri transportați de Air France-KLM a urcat cu 4%, la 93,4 milioane, grupul fiind în urma IAG cu mai mult de 7 milioane de pasageri. În 2015, Air France-KLM a depășit IAG în funcție de numărul de pasageri cu 1,5 milioane de persoane, scrie News.ro.

IAG nu a publicat date referitoare la pasagerii transportați de fiecare divizie ci doar despre trafic, la care sunt luate în calcul și distanțele. Astfel, traficul a crescut cu 2,2% în cazul British Airways, cu 5,1% la Iberia și cu 13,2% la Vueling.

Mercedes-Benz a devenit cel mai mare producător de automobile de lux din lume, depășind BMW CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz a devenit cel mai mare producător de automobile de lux din lume, depășind BMW

Air France are probleme în păstrarea unora dintre clienții curselor pe distanțe lungi, în special în cazul clienților asiatici, din cauza riscurilor teroriste, dar ar putea avea mai puține conflicte de muncă în 2017, noul director general Jean-Marc Janaillac adoptând un ton mai conciliant în negocierile de reducere a costurilor.

În schimb, personalul navigant al British Airways a declanșat marți prima grevă după 2010, de două zile, din cauza salariilor. British Airways a anunțat însă că majoritatea serviciilor vor decurge normal, iar pasagerii care au rezervat bilete nu vor avea probleme, cu toate că unii ar putea fi redirecționați.

viewscnt
Afla mai multe despre
iag
air france-klm