LG Energy Solution și General Motors investesc 2,1 miliarde de dolari în construirea unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice în SUA

LG Energy Solution și General Motors investesc 2,1 miliarde de dolari în construirea unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2022

LG Energy Solution (LGES) din Coreea de Sud intenționează să Investească 2,1 miliarde de dolari împreună cu General Motors pentru a construi o fabrică de baterii pentru vehicule electrice (EV) în Statele Unite, a anunțat compania-mamă a acesteia, LG Chem, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

LGES și GM vor finanța proiectul în mod egal prin intermediul Ultium Cells, compania lor mixtă din sectorul bateriilor, cu sediul în SUA, pentru ceea ce va fi a treia fabrică comună de baterii din Statele Unite, potrivit informațiilor publicate de LG Chem, scrie News.ro.

INFOGRAFIC Apple rămâne cel mai valoros brand. Producătorii de vaccinuri cresc puternic, turismul dă semne de revenire. Tik Tok, brandul cu cea mai rapidă ascensiune CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Apple rămâne cel mai valoros brand. Producătorii de vaccinuri cresc puternic, turismul dă semne de revenire. Tik Tok, brandul cu cea mai rapidă ascensiune

LGES a refuzat să ofere detalii despre locația sau capacitatea de producție a noii fabrici.

În decembrie, Reuters a relatat că GM a propus construirea unei fabrici de baterii de 2,5 miliarde de dolari lângă Lansing, Michigan, în colaborare cu LGES.

LGES deține peste 20% din piața globală a bateriilor pentru vehicule electrice și este furnizor pentru Tesla, Volkswagen și Hyundai Motor, printre altele.

Compania construiește deja două fabrici împreună cu GM în Ohio și Tennessee, pentru a produce baterii cu o capacitate de 70 GWh, care ar putea alimenta aproximativ 1 milion de vehicule electrice până în 2024.

LGES are unități de producție în Statele Unite, China, Coreea de Sud, Polonia și Indonezia. Anunțul său a venit înainte de debutul companiei la bursă, la sfârșitul acestei săptămâni, după lansarea celei mai mari oferte publice inițiale din Coreea de Sud. Oferta publică a atras oferte în valoare de 12.800 miliarde de dolari de la investitori instituționali și 96 de miliarde de dolari de la investitori de retail.

Prețul ofertei publice evaluează LGES la aproximativ 70.200 miliarde de woni (58,57 miliarde de dolari) și o va face a treia cea mai valoroasă companie din Coreea de Sud, după Samsung Electronics și SK Hynix.

viewscnt
Afla mai multe despre
lg energy solution
general motors
baterii