Lufthansa va lansa o majorare de capital de 2,14 miliarde de euro

Lufthansa va lansa o majorare de capital de 2,14 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2021

Operatorul aerian german Lufthansa a anunțat lansarea unei majorări de capital prin intermediul căreia speră să obțină 2,14 miliarde de euro, pentru a rambursa o parte din ajutorul primit din partea statului în timpul crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perioada de subscriere pentru emisiunea de drepturi, care implică emiterea a 597,7 milioane de acțiuni noi, va avea loc în perioda 22 septembrie-5 octombrie, potrivit Lufthansa.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Compania va folosi suma obținută pentru a rambursa o parte din ajutorul de stat în valoare de 9 miliarde de euro, primit anul trecut pentru a putea rezista în timpul pandemiei de Covid-19, care a avut ca rezultat preluarea unei participații la grup de către Fondul de Stabilizare Economică, scrie News.ro.

”Am afirmat întotdeauna în mod clar că vom păstra pachetul de stabilizare doar atât timp cât va fi necesar. Suntem mândri că ne putem respecta promisiunea și rambursa măsurile mai rapid decât ne-am așteptat. Ne putem concentra acum pe transformarea în continuare a grupului Lufthansa”, a declarat directorul general Carsten Spohr.

Compania a arătat că pe baza performanței operaționale din iulie și august se așteaptă să raporteze în trimestrul al treilea un profit ajutat înainte de dobânzi și taxe pozitiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
majorare de capital